Načo reči cez médiá? Prešovčania taja, čo vysnorili o Španieloch

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|18. okt 2021 o 21:20

Hádzanári Tatrana prišli o svoju oporu.

PREŠOV. Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov privíta v úvodnom zápase A – skupiny Európskej ligy španielskeho vicemajstra CD Bidasoa Irun.

Stretnutie je na programe v utorok od 20:45 hod. v Tatran Handball Arene. Vstup na tento duel bude pre divákov v režime OTP.

Ďalšími súpermi Prešovčanov v skupinovej fáze sú nemenej atraktívne kluby. Minuloročný finalista EL, nemecký Fuchse Berlín, Wisla Plock z Poľska, francúzsky Fenix Toulouse a švajčiarsky Pfadi Winerthur.

Chorvátsky tréner slovenského šampióna Slavko Goluža pred úvodným súbojom spomína na poslednú konfrontáciu so španielskym celkom.

„Zdá sa, že Bidasoa bude ešte ťažším protivníkom ako v predminulej sezóne. Aj preto, že klub posilnil mimoriadne skúsený pivot Aquinagalde, či bývalý brankár španielskeho Valladolidu i maďarského Szegedu Jose Sierra," uviedol Goluža.

Španieli podľa neho hrajú rýchlu hádzanú, vedia držať vysoké tempo a sú silní v obrane.

Čo sa týka nášho mužstva, to doposiaľ nehralo v domácej súťaži náročné zápasy. Teraz nás čaká poriadna previerka. Citeľné je pre nás strata zraneného Romana Carapkina, dôležitého piliera tímu, veľkého bojovníka. Otázne je, nakoľko mužstvu dokážu pomôcť rekonvalescenti Rábek, Rečičár, Pacheco,“ dodal Goluža.

Vypadol z vážnych rodinných dôvodov

Kým Oliver Rábek i Brazíčan Pedro Pacheco v poslednom dueli Niké Handball Extraligy v Hlohovci do hry zasiahli a presadili sa dokonca aj strelecky, Tomáš Rečičár, v zostave Tatrana chýbal.

„Už dlhší čas som mal problémy s lýtkovým svalom. Na predošlý zápas doma s Považskou Bystricou som bol v podstate pripravený hrať. Avšak v Hlohovci som nehral. Ostal som doma z vážnych rodinných dôvodov,“ ozrejmila absenciu v ostatnom extraligovom dueli dvadsaťtri ročná prešovská a reprezentačná spojka.

Na zápas proti Bidasoe Irun je pripravený a zdravotne v poriadku. Verí, že do hry zasiahne a svojmu tímu pomôže čo najviac. 

Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov.
Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)

Pravdou je, že Tatran je suverénom v rámci slovenskej ligy, avšak druhá najvýznamnejšia európska súťaž hádzanárov je o niečom inom. Hoci Španieli nastúpia s veľmi kvalitným kádrom, myslím, že šanca na úspech je tu stále. Osobne to v percentuálnom vyjadrení vidím päťdesiat na päťdesiat. Iste, hráme doma čo môže byť miernou výhodou,“ dodal Rečičár.

Španiel z Tatrana vysnoril, čo sa dalo

Mladý slovenský hádzanár má poznatky so zápolením proti španielskym súperom z klubovej i reprezentačnej scény.

„Nedávno som hral proti Španielom v reprezentačnom drese Slovenska. Je to krajina špičkových hádzanárov, špičkových európskych klubov na najvyššej svetovej úrovni. Tým je povedané veľa. Bidasoa sa radí k popredným klubom v Španielsku,“ skonštatoval Rečičár.

ľavé krídlo Tatrana, Španielom Lopez Garcia, od viacerých niekdajších spoluhráčov, možno i trénerov v rodnej krajine, získaval zrejme užitočné informácie pred duelom s Irunom.

„Bolo by predsa hriechom nevyužiť nejako Lopezove možnosti vysnoriť čo najviac aktuálnych informácií o tomto španielskom klube. Niektoré z nich analyzoval tréner Goluža prostredníctvom videozáznamu aj s jeho poznámkami,“ uviedol Rečičár.

Detailne však „Reči“, ako ho familiárne prezývajú spoluhráči, prezradiť nechcel.

„Načo vopred reči cez média, podstatné si necháme pre seba a pousilujeme sa všetko zúročiť na samotnom ihrisku.“                          

Zápasový program Tatrana Prešov v EL 2021/2022

1. kolo, utorok 9.10: Prešov - CD Bidasoa Irun (od 20.45 hod)

2. kolo, utorok 26.10: Fuchse Berlín - Prešov

3. kolo, utorok 16.11: Prešov - Pfadi Winterthur                               

4. kolo, utorok 23.11: Prešov - Fuchse Berlín

5. kolo, utorok 30.11: Fenix Toulouse - Prešov

6. kolo, utorok 7.12: Prešov - Fenix Toulouse

7. kolo, utorok 15.2: Bidasoa Irun - Prešov

8. kolo, utorok 22.2: Prešov - Wisla Plock

9.  kolo, utorok 1.3: Wisla Plock - Prešov

10. kolo, utorok 8.3: Pfadi Winterthur - Prešov 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Načo reči cez médiá? Prešovčania taja, čo vysnorili o Španieloch