Slovenky odleteli do zahraničia. Formu na MS budú ladiť v Madride

Pavol Streicher.
Pavol Streicher. (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)
TASR|25. nov 2021 o 14:02

Prioritou pre hádzanárky v príprave nie sú výsledky.

BRATISLAVA. Hádzanárky Slovenska odcestovali vo štvrtok do Španielska, kde ich začiatkom decembra čaká štart na majstrovstvách sveta.

Ešte pred šampionátom absolvujú na konci tohto týždňa generálku na medzinárodnom turnaji štyroch krajín v Madride, na ktorom si zmerajú sily s trojicou účastníkov MS 2021.

Pred MS sa chcú vyhrať

"Možnosť štartu na turnaji nám prišla vhod. Je dobré, že pred šampionátom absolvujeme takúto previerku aj vďaka dobrým vzťahom so Španielskou hádzanárskou federáciou, ktorá nám už viackrát pomohla. Hoci tam budú hrať aj Nemky, naše súperky v základnej skupine MS, pre nás by nebolo vhodné odmietnuť takúto ponuku," vysvetlil pre portál slovakhandball.sk kouč Sloveniek Pavol Streicher.

Slovenky na prípravnom podujatí nastúpia postupne v piatok 26. novembra o 21.15 h proti domácim úradujúcim vicemajsterkám sveta Španielkam, v sobotu o 16.00 h budú čeliť Nemecku a v nedeľu o 11.00 h ich čaká súboj s Poľskom (všetky zápasy v priamom prenose na Sport TV).

"V Madride nedávame do popredia konkrétne výsledky. Samozrejme, chceme obstáť čo najlepšie, ale priorita je iná. Chceme využiť všetky hráčky kádra. V závislosti od momentálneho stavu dostanú šancu, aby sa dostatočne vyhrali a vyskúšali si rôzne herné varianty, ktoré neskôr použijeme v dueloch na majstrovstvách sveta,“ uviedol pred odchodom na juh Európy Streicher.

Hráčky sa cítia dobre pripravené

Od pondelka do stredy absolvovali slovenské hádzanárky záverečné sústredenie v Púchove. Po ňom Streicher zúžil nomináciu na 18 mien, vypadli z nej brankárka Soňa Furgaláková a spojka Erika Rajnohová.

"Do Španielska odchádzame s dobrými pocitmi. Myslím si, že sme dobre pripravené. Budeme sa snažiť ukázať čo najlepšie výkony,“ uviedla pivotka Nikoleta Trúnková.

Brankárka Adriana Medveďová pred štartom na turnaji v Madride povedala:

"Do turnaja ideme s tým, aby sme sa čo najlepšie pripravili na MS. Dôležité bude rozumne rozložiť záťaž, lebo nás čaká niečo, čo ani jedna z nás ešte nezažila. Dúfam, že všetko bude v poriadku a nikto sa nezraní, aby sme v rovnakom zložení potom cestovali aj do dejiska šampionátu.“

Po turnaji sa Slovenky na budúci týždeň v pondelok presunú do Llírie, kde ich 2. decembra čaká prvý duel v E-skupine MS proti Maďarsku.

Ďalšími ich súpermi budú Nemecko (4. decembra) a Česko (6. decembra). Zo skupiny postúpia do hlavnej fázy šampionátu prvé tri tímy.

Program turnaja v Madride

Piatok, 26. november:
19.00 h Poľsko – Nemecko, 21.15 h Španielsko – Slovensko

Sobota, 27. november:
16.00 h Nemecko – Slovensko, 18.00 h Španielsko – Poľsko

Nedeľa, 28. november:
11.00 h Slovensko – Poľsko, 13.00 h Španielsko – Nemecko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky odleteli do zahraničia. Formu na MS budú ladiť v Madride