Nepochopiteľné a neprijateľné. Majiteľ klubu zvažoval koniec hádzanej v Prešove

Hráči Tatrana Prešov.
Hráči Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|29. jún 2023 o 20:10

Miloslav Chmeliar je sklamaný, kritizoval aj hráčov.

PREŠOV. Tatran Prešov na slovenskej hádzanárskej scéne získal síce domáci pohár, no súboj o majstrovský titul po 17 rokoch prehral.

V oboch prípadoch mal dočinenia s MŠK Považská Bystrica. V pohári Prešov zvíťazil na neutrálnej pôde v Trebišove o osem gólov.

A veľkú chúťky mal i na zisk osemnásteho majstrovského titulu v ére slovenskej samostatnosti. Napokon ale ostalo iba pri želaní. Považania vo finálovej sérii zdolali Šarišanov 3:2 na zápasy.

Najhoršia sezóna za 22 rokov

Prešovčania okrem domácich súťaží štartovali aj v skupinovej fáze Európskej ligy. Do vyraďovacích bojov nepostúpili. V nadnárodnej SEHA lige vypadli vo štvrťfinále a v českej extralige skončili piaty.

„Za 22 rokov, kedy som vstúpil do hádzanárskeho Tatranu, je to asi najhoršia sezóna. Pre mňa určite veľkým sklamaním. A netajím, že som silno uvažoval nad tým, že obchodná spoločnosť Tatran Prešov ukončí jednu zo svojich činností – profesionálnu hádzanú,“ otvorene povedal Miloslav Chmeliar.

„Za to, že Tatran Prešov bude vo svojej činnosti pokračovať, patrí uznanie predovšetkým novému generálnemu manažérovi Mariánovi Magdoškovi.

Na neho som preniesol pomerne dosť kompetencií, ktoré som v minulosti riešil sám. Pravda, v zásadných otázkach ostane konečné rozhodnutie na mne,“ doplnil majiteľ klubu.

Nepochopiteľné a neprijateľné

Chmeliar prezradil, čo ho najviac hnevalo.

„Dokážem akceptovať fakt, že v SEHA lige nevyhráme trebárs nad Vardarom Skopje, či v Európskej lige nad bundesligovým Goppingenom.

Avšak to, čo sa dialo v českej a slovenskej extralige už stráviť neviem. Pre mňa je nepochopiteľné, neprijateľné a neakceptovateľné, aby sme s Považskou Bystricou v jednej sezóne prehrali päť zápasov.

S mužstvom, do ktorého pred sezónou pribudol akurát Ľubomír Ďuriš. Zatiaľ čo do Tatranu prišla štvorica Urban, Čupryna, Ivanovič a Gogola.

Nehovoriac o tom, že hráči Považanov majú svoje zamestnania alebo sú študenti. Zďaleka nemajú na hádzanú také podmienky, aké majú profesionáli v Prešove a predsa ich dokázali zdolať,“ otvorene hovoril Chmeliar.

Profíci akurát desiateho v mesiaci

Podľa majiteľa prehral Tatran aj preto, že Považania išli v zápasoch na sto percent, kým Prešovčania na slabých štyridsať.

„Naši hráči sú profesionáli akurát desiateho v mesiaci, kedy im na účty nabehnú výplaty. Nie svojim prístupom v zápasoch,“ tvrdil Chmeliar a doplnil:

„Za tie dlhé roky som zistil, že ak hráči cítia určitý strach, majú väčší pocit zodpovednosti na ihrisku. Možno, keby nad nimi stál tréner, ktorý by na nich obrazne povedané trhal dresy, zrejme by vtedy šli na doraz.“

Pokuty ich neminuli

To, ako to napokon v slovenskej extralige dopadlo, neostalo bez odozvy. „To iste nie,“ podčiarkol majiteľ klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Nepochopiteľné a neprijateľné. Majiteľ klubu zvažoval koniec hádzanej v Prešove