Po šarvátke skončil Prešovčan s krvavou perou. Rozhodca vytasil modré karty

Zranený Marko Davidovič (Prešov) schádza z ihriska.
Zranený Marko Davidovič (Prešov) schádza z ihriska. (Autor: TASR - František Iván)
Ján Leško|20. feb 2023 o 19:35

Zašívať ho museli piatimi stehmi.

PREŠOV. Štyri zápasy v predošlom týždni majú hádzanári Tatrana Prešov už za sebou.

Kvarteto stretnutí v Európskej lige, českej a slovenskej najvyššej súťaži je v tomto týždni ešte len pred nimi.

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión „zahviezdil“ štrnásteho februára senzačnou výhrou.

V domovskej Tatran handball arene zvíťazil nad dvojnásobným víťazom Ligy majstrov, suverénnym lídrom A-skupiny Európskej ligy a aktuálnym vedúcim tímom francúzskej Starligue Montpellierom HB obdivuhodným deväťgólovým rozdielom. 

Nečakané zakopnutie v Strakoniciach 

S jedlom rastie chuť, no môže sa stať, že potom príde bolenie brucha. A s niečím podobným sa museli v nahustenom programe vysporiadať prešovskí hádzanári.

Druhý deň po životnom zápase proti Francúzom v českej extralige na pôde Frýdku – Místku v neľahkom súboji zvíťazili o dva góly.

Na snímke vpravo Viačeslav Kasatkin (Prešov), vľavo Adam Lukačin (Nové Zámky) v zápase 20. kola Niké Handball extraligy v hádzanej mužov Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky.
Na snímke vpravo Viačeslav Kasatkin (Prešov), vľavo Adam Lukačin (Nové Zámky) v zápase 20. kola Niké Handball extraligy v hádzanej mužov Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky. (Autor: TASR - František Iván)

O tri dni na to ale zakopli nečakane v rámci českej extraligy v Strakoniciach. Síce v nekompletnom zložení, no po rozpačitom výkone prehrali o dva góly.

Štvrtý zápas uplynulého týždňa odohrali doma v stretnutí slovenskej extraligy proti Štartu Nové Zámky.

V tomto dueli sa prekvapenie nekonalo. V zostave trénera Tatranu Prešov Mareka Gernáta chýbalo viacero dôležitých hráčov mužstva.

Väčší priestor tak dostala pätica hráčov, ktorá mala v ten deň v nohách víťazný duel dorasteneckej ligy proti Topoľčanom.

Základ výhry favorizovaného Prešova postavila v druhej polovici prvého polčasu skúsenejšia zostava. Tá mladšia ale so cťou doviedla do víťaznej koncovky s náskokom siedmich gólov.

Davidovič skončil v nemocnici 

Avšak veci, ktoré zdvihli divákov zo sedadiel, žiaľ nie športového charakteru, sa udiali v THA v deviatej minúte stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Po šarvátke skončil Prešovčan s krvavou perou. Rozhodca vytasil modré karty