Narúšajú hegemóniu od roku 2007. Pomáha im v tom aj čerešnička na torte

Hádzanári Považskej Bystrice.
Hádzanári Považskej Bystrice. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|8. mar 2023 o 19:25

Nepozeráme sa teraz na titul, tvrdí tréner víťaza základnej časti.

Ťažko by sme na slovenskej scéne hľadali väčšiu dominanciu než tú, ktorú v uplynulých takmer dvoch dekádach predvádzajú hádzanári Tatrana Prešov.

Z posledných osemnástich dokončených sezón triumfovali v sedemnástich, aktuálne ťahajú sériu pätnástich majstrovských titulov v rade.

Tentoraz môže byť boj o post slovenského šampióna oveľa dramatickejší než po minulé roky. Základnú časť extraligy vyhrala Považská Bystrica, ktorá Prešovčanov zdolala v oboch vzájomných zápasoch.

„Fanúšikovia nás už možno vidia na tróne. My ideme do toho krok po kroku,“ hovorí tréner hádzanárov MŠK Považská Bystrica VÁCLAV STRAKA.

Považskej Bystrici sa aktuálne darí narúšať hegemóniu Prešova. Základnú časť ste vyhrali o dva body práve pred týmto súperom. Ako to vnímate?

Určite pozitívne. Je to dlhodobá časť, v ktorej sme predvádzali dobré výkony a myslím si, že sme ju vyhrali zaslúžene.

Na druhej strane vieme, že to nie je rozhodujúce. Ak chceme niečo dosiahnuť, tak to zatiaľ nič neznamená.

Prešov ste v aktuálnej sezóne zdolali v oboch vzájomných zápasoch. V domácom stretnutí ste po prvom polčase viedli o deväť gólov. Dá sa povedať, že ste našli recept na tohto súpera?

Stále platí a platiť bude, že Prešov je favoritom. Ten tím má svoju kvalitu. Nám v týchto stretnutiach musí sadnúť viacero vecí dokopy.

Teraz sa nám to podarilo, domáci zápas nám skutočne sadol. Vyhrali sme síce zaslúžene, ale neznamená to, že v ďalšom zápase budeme favoritom my.

Základnú časť extraligy ste mohli ovládnuť bez straty body, nebyť tesnej prehry 27:28 v Košiciach. Mrzí to aj s odstupom času?

Zo štatistického pohľadu určite áno, ako zápis do histórie by to bolo pekné. Mňa však skôr mrzí to, že tá prehra bola zbytočná. V prvom polčase nám hlavy úplne nefungovali, mali sme príliš benevolentnú obranu.

Treba pripomenúť aj to, že Košice hrali po dlhej dobe v kompletnom zložení a podali dobrý výkon. Z toho pramenila naša prehra. Zamrzelo nás to, ale to sa stáva.

Momentálne je reprezentačná prestávka, rozhodujúca fáza extraligovej sezóny sa rozbehne koncom marca. Má Považská Bystrica na to, aby dokráčala až k titulu, prvému od roku 2006?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Narúšajú hegemóniu od roku 2007. Pomáha im v tom aj čerešnička na torte