Vyradili favorita, vo finále ale neuspeli. Tréner víťazov hovoril o zázraku

Martin Briatka zoči-voči brankárovi Michalovi Shejbalovi.
Martin Briatka zoči-voči brankárovi Michalovi Shejbalovi. (Autor: TASR)
TASR|10. apr 2022 o 18:31 (aktualizované 10. apr 2022 o 19:19)

Považskú Bystricu strelecky potiahol Martin Briatka.

Slovenský pohár mužov - finále

Považská Bystrica - HK Košice 28:25 (14:12)

Najviac gólov: Briatka 8/4, Hozman a Žilinčík po 5 - Guzy 6, Hruščák 6/3.

Rozhodovali: Haščík, Oťapka, vylúčenia: 4:6, ČK: 42. Ľoch (Košice) po troch vylúčeniach, 7m hody: 5/4 - 3/3, 600 divákov.

TOPOĽČANY. Hádzanári MŠK Považská Bystrica získali štvrtýkrát v histórii Slovenský pohár. V nedeľnom finále v Topoľčanoch vyhrali nad HK Košice 28:25. Považania predtým vybojovali cennú trofej v rokoch 2001, 2006 a 2019.

Považskú Bystricu vo finále strelecky ťahal Martin Briatka, autor ôsmich presných zásahov. Košičania predtým v prebiehajúcom ročníku vyradili obhajcu Tatran Prešov, SP doteraz vyhrali celkovo deväťkrát (pod názvami VSŽ i 1. MHK).

Víťaz SP získal právo štartovať v Európskej lige 2022/2023. V prípade, že víťaz pohára sa stane aj majstrom SR, toto právo prejde na finalistu. Účastníci finále si odniesli aj finančné odmeny - 1200 eur pre víťaza a 700 pre zdolaného finalistu.

Hlas po zápase (zdroj: slovakhandball.sk):

Václav Straka, tréner MŠK P. Bystrica: "Pripadá mi to trochu ako zázrak, že po dvoch rokoch s prázdnymi tribúnami sme si mohli vychutnať takýto zápas v úžasnej atmosfére. Bol to chlapský súboj, v ktorom sme si to s Košičanmi rozdali o trofej. Myslím si, že sme väčšinu duelu ťahali za dlhší koniec a vyhrali sme zaslúžene. Chalani si siahli na dno síl. To, čo venovali finále v príprave, sa im teraz vrátilo v podobe zisku Slovenského pohára, ktorý je pre nich odmenou. Na skúseného súpera sme sa dobre nachystali a vyšlo nám to, takže chalanom gratulujem.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vyradili favorita, vo finále ale neuspeli. Tréner víťazov hovoril o zázraku