Tatran oplatil českému tímu dve nedávne prehry, opäť otvoril skóre kapitán. Je to skôr náhoda, smial sa

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: Lovci Lovosice/Robert Grim)
Ján Leško|16. okt 2023 o 16:10

Hádzanári Tatrana Prešov v novej sezóne ešte neprehrali.

PREŠOV. Tatran Prešov v slovenskej Niké Handball Extralige súperov dosiaľ valcoval a víťazne vkročil i do zápasového diania v Európskom pohári.

Prešovskí hádzanári zo šiestich doteraz odohraných stretnutí v piatich prekročili štyridsaťgólovú hranicu.

Úradujúci vicemajster akurát v druhom kole na pôde aktuálneho majstra v Považskej Bystrici túto métu neprekročil. V šlágri kola ale o jeden gól vyhral.

Pohárová premiéra sa vydarila

Extraligovou sériou bez jedinej bodovej straty si Tatran Prešov pozdvihol sebavedomie pred svojim premiérovým štartom v Európskom pohári.

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión v minulých sezónach, výrazne vydarenejších než bola tá predošlá, účinkoval v Lige majstrov či Európskej lige.

V aktuálnom ročníku bol nasadený do druhého kola tretej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov.

Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov.
Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov. (Autor: Lovci Lovosice/Robert Grim)

Žreb určil za súpera Prešovčanov český HK FCC Město Lovosice, Tatranu dobre známe z jeho pôsobenia v minulom ročníku českej najvyššej súťaže.

Nuž a tamojší „Lovci“ vtedy vyhrali o gól v Tatran Handball Aréne a o dva na domácej palubovke.

Slovenský tím má teda tomuto českému súperovi čo oplácať. A prvý krok za postupom do tretieho kola Európskeho pohára (hrá sa systémom KO) sa prešovskému mužstvu vydaril.

Na súpera sa nachystali herne i organizačne

Tatran Prešov sa na Lovosice dobre pripravil nielen herne, ale i organizačne. Do hotelového komplexu neďaleko dejiska zápasu pricestovala prešovská výprava v značnom časovom predstihu.

Podobne ako voľakedy na sobotné stretnutia v Lige majstrov, Európskej lige či nadnárodnej SEHA lige.

V piatok ráno sa výprava ubytovala, absolvovala naplánovaný program, v sobotu si mužstvo zatrénovalo v zápasovej hale a podvečer zvládlo súpera vo víťaznom štýle 32:28.

Prešovčania svojmu Lovosiciam toho v zápase veľa nedovolili. Ten len dvakrát v jeho priebehu krátko viedol o gól a v závere strelil dva kontaktné góly.

Tatran však tak ako dobre začal, rovnako dobre i finišoval a napokon o štyri góly vyhral.

Ako správny kapitán to načal prvý

Cestu za výhrou v prvom zápase druhého kola Európskeho pohára naštartoval prvým gólom stretnutia kapitán Tatranu Prešov Tomáš Rečičár. Podobne sa prezentoval aj niektorých zápasoch slovenskej extraligy.

Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov.
Momentka zo zápasu Lovci Lovosice - Tatran Prešov. (Autor: Lovci Lovosice/Robert Grim)

„A viete, že také niečo som vôbec neuvedomoval. Samozrejme, vstup do každého zápasu je dôležitý. Vždy sa snažíme ako tím i ja osobne rozbehnúť ho čo najlepšie.

Avšak fakt, že práve ja som v Lovosiciach, či inde otvoril skóre duelu, šlo skôr o náhodu. Podstatné je, že sme zápas doviedli do víťazného konca.

Samozrejme, na našu veľkú radosť. Súboj o postup ale ešte nemáme vyhraný. Pred nami je domáca odveta. Všetci ale veríme, že i doma uspejeme.“

Uspeli, predčasné závery ale nerobia

Rečičár hodnotil prvý zápas proti Lovosiciam veľmi pozitívne.

„Došlo na to, čo sme predpokladali. Dôležité bolo, že nám to fungovalo v obrane, že sa chytili brankári a že sme dokázali streliť i tzv. ľahké góly.

Robiť však z výhry nejaké príliš optimistické závery, je podľa mňa predčasné. Čaká nás odveta v THA a ani tú nemôžeme v ničom podceniť,“ tvrdil prešovský kapitán.

Hnací motor z hľadiska

Tatran mal v Lovosiciach okrem kvalitnej predzápasovej prípravy aj silno hlasitú podporu z hľadiska.

„Tak táto skupina našich verných fanúšikov svojimi hlasivkami i „zvukovým vybavením“ nám vytvorila úžasnú kulisu. Bola pre nás skutočným hnacím motorom.

Ich podporu si nesmierne vážime. A keď nám to spoločne vyšlo, tak sme pred lovosickou halou po zápase spoločne patrične oslávili.“

Lovosice prídu na rad až po Bratislave

V stredu osemnásteho októbra nastúpi Tatran Prešov v domovskej THA v rámci ôsmeho kola NHE proti ŠKP Bratislava.

V sobotu dvadsiateho prvého od 18.00 h je potom na programe domáce odvetné stretnutie Európskeho pohára Tatran Prešov - HK FCC Město Lovosice.

„Na zápasy streda - sobota je drvivá väčšina hráčov nášho mužstva zvyknutá. Proti ŠKP nastúpime s rovnakým zámerom i nasadením i cieľom ako aj v predošlých extraligových súbojoch. Nič nepodceniť a uspieť,“ tvrdil Rečičár.

„Dúfam, že i na stredajší zápas si fanúšikovia prešovskej hádzanej nájdu cestu. A tiež, že náš výkon a výsledok v Lovosiciach, nadväzne verím, že i proti ŠKP, bude tou najlepšou pozvánkou na pohárovú odvetu.“

Tabuľka Niké Handball Extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran oplatil českému tímu dve nedávne prehry, opäť otvoril skóre kapitán. Je to skôr náhoda, smial sa