Prešov premárnil sľubný náskok, za polčas dostal až 21 gólov

Hádzanár Tatrana Prešov Nuno Santos.
Hádzanár Tatrana Prešov Nuno Santos. (Autor: TASR)
TASR, Sportnet|16. nov 2021 o 20:50

Domácim nestačilo ani osem gólov Kasatkina.

Európska liga v hádzanej - 3. kolo

Tatran Prešov - Pfadi Winterthur 29:33 (16:12)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Leben - Kasatkin 8, Pacheco 5, Linhares de Souza 3, Santos 3, Hernandez 3, Rečičár 3, Lopez Garcia 2, Rábek 2, Fech, Krok, K. Radčenko, A. Radčenko, Kravčák, Michalka

Najviac gólov Pfadi: Tynowski 10, Tskhovrebadze, Freivogel, Jud a Schönfeldt po 4

Rozhodovali: Cacador, Nicolau (obaja Port.), TH: 4:2 - 4:4, vylúčení: 3:5 na 2 min.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom treťom zápase v A-skupine Európskej ligy so švajčiarskym tímom Pfadi Winterthur 29:33.

Domáci mali duel nádejne rozohraný, počas neho vyhrávali aj o päť gólov, no o víťazstvo prišli v druhom polčase. Hráči Tatrana odohrajú aj ďalší zápas v EL na domácej palubovke, keď v utorok 23. novembra privítajú Füchse Berlín.

Prešovčania vstúpili do zápasu s cieľom napraviť si chuť po prehre v Berlíne (23:36) a zároveň nadviazať na domáce víťazstvo s Bidasoa Irun (27:25).

Štart do zápasu sa im vydaril, v 10. minúte viedli po góle de Souzu o 3 góly (6:3). V koncentrovanom výkone pokračovali aj v ďalšom priebehu prvého polčasu a do druhého si preniesli nádejný 4-gólový náskok.

Lopez Garcia v úvode druhého polčasu zvýšil na 18:13 a jeho tím viedol o 5 gólov aj za stavu 19:14, ale nádejný výsledok nezúročil. Hostia viackrát stiahli brankára a so siedmimi hráčmi v poli postupne ukrajovali z manka.

V 44. minúte Leopold vyrovnal na 21:21 a odvtedy už boli vo vedení len hráči švajčiarskeho tímu. Prešovčania neskôr znížili na 27:28, no záver patril hosťom, ktorí doviedli obrat do úspešného konca.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža (tréner Prešova): Pred zápasom som zdôrazňoval, že musíme hrať disciplinovane celých šesťdesiat minút. Do prvého polčasu sme vložili mnoho energie, mali sme možnosť zlomiť zápas, ale to sa nám nepodarilo. Wintherthur má veľmi dobré mužstvo a podržal ho aj brankár. Nás Colodeti tiež, ale v druhom polčase čelil mnohým strelám zo šiestich metrov. My sme niektoré vyložené príležitosti nepremenili.

Vjačeslav Kasatkin (pivot Prešova): Zápas sme si prehrali v druhom polčase, v ktorom nám nevychádzal prechod do protiútoku. Pôsobili sme unavene, súper ukázal väčšiu túžbu po víťazstve.

Goran Cvetkovič (tréner Winterthuru): Nezačali sme tak, ako sme chceli. V prvom polčase sme spravili sedem technických chýb, zahodili viacero šancí a nedarili sa nám protiútoky. Po prestávke sme zmenili obranu a v útoku šli do rizika so siedmimi hráčmi. Boli sme vysoko efektívni a to rozhodlo o našom víťazstve.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov premárnil sľubný náskok, za polčas dostal až 21 gólov