Tatran hral dobre iba 20 minút. Prešovčanov zradila nedisciplinovanosť

Momentka zo zápasu Füchse Berlín - Tatran Prešov.
Momentka zo zápasu Füchse Berlín - Tatran Prešov. (Autor: eurohandball.com)
SITA|27. okt 2021 o 09:59

Výsledkom je vysoká prehra v Berlíne.

BERLÍN, PREŠOV. Rozdiel medzi špičkou nemeckej a slovenskej najvyššej mužskej hádzanárskej súťaže je momentálne trinásťgólový.

V druhom vystúpení v Európskej lige prehrali hádzanári Tatrana Prešov na palubovke finalistu uplynulého ročníka tejto súťaže - Füchse Berlín 23:36 (12:18).

Najlepším strelcom Tatrana bol so šiestimi gólmi Kubánec Pavel Hernández.

Tatran držal s najväčším favoritom skupiny herne aj výsledkovo krok do 19. minúty, keď na ukazovateli skóre svietil stav 9:9. Zvyšok úvodného dejstva domáci ovládli 9:3 a dominovali aj v druhom polčase.

"Hrali sme dobre v úvodných dvadsiatich minútach. Potom sme začali robiť technické chyby a súper nám do konca prvého polčasu ušiel na rozdiel šiestich gólov. Aj v druhom polčase sme sa nevyhli chybám, zle sme bránili a výsledkom je konečné skóre. Škoda, že sa v takýchto zápasoch opakujú naše chyby," zhodnotil tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža na webe slovenského šampióna.

"Prehrali sme zápas, v ktorom sme prvých 20 minút dodržiavali herný plán. Ale zápasy sa hrajú 60 minút a nielen 20. Na prestávku sme odchádzali so šesťgólovým mankom. Keďže nedodržiavame disciplínu, žiaľ, na konci je ten rozdiel taký, aký je," pridal postrehy bieloruský hráč Tatrana Valentin Kuran.

Tatran Prešov má v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži na konte po jednom víťazstve a prehre, v tabuľke A-skupiny je s dvoma bodmi na 4. mieste.

V Európskej lige najbližšie Prešovčania nastúpia v utorok 16. novembra o 18.45 h, v domácej Tatran handball aréne privítajú švajčiarskeho majstra Pfadi Winterthur.

Ten je po dvoch zápasoch v A-skupine EL posledný bez bodu. Na čele je poľský tím Wisla Plock so 4 bodmi. Rovnako štyri body má aj prešovský premožiteľ Füchse Berlín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran hral dobre iba 20 minút. Prešovčanov zradila nedisciplinovanosť