Bilesová sa dvoch rokoch vrátila k súťaži a hneď vyhrala viacboj

Simone Bilesová (v strede) vyhrala viacboj na US Classics 2023.
Simone Bilesová (v strede) vyhrala viacboj na US Classics 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. aug 2023 o 14:48

Najlepšia bola aj na kladine a v prostných.

CHICAGO. Americká gymnastka Simone Bilesová absolvovala na US Classics (USC) úspešný návrat k pretekom po dvojročnej prestávke.

Štvornásobná olympijská šampiónka vyhrala v Hoffman Estates viacboj s bodovým ziskom 59,100 a o päť bodov zdolala druhú Leanne Wongovú. Najlepšia bola aj na kladine a v prostných.

US Classics boli poslednou kvalifikačnou akciou pred majstrovstvami USA v San Jose (24. až 27. augusta) a pre Bilesovú prvou súťažou od olympijských hier v Tokiu.

V Japonsku sa iba 142 cm vysoká gymnastka postarala o pozornosť, keď odstúpila zo súťaže družstiev pre psychické problémy.

Svoje odstúpenie vysvetlila tým, že pri točených prvkoch stráca prehľad o tom, kde sa vo vzduchu nachádza.

O ďalších plánoch Bilesová po sobotňajšej súťaži nehovorila. Očakáva sa ale, že bude štartovať v San Jose a potom na prelome septembra a októbra na majstrovstvách sveta v Antverpách.

Logickým pokračovaním by potom podľa agentúry AP bol štart na olympijských hrách v Paríži, kde by sa Bilesová mohla pokúsiť rozšíriť svoju zbierku siedmich medailí.

"Myslím, že to prebehlo naozaj dobre, čo ma celkom prekvapilo. Všetko do seba zapadlo. Som spokojná s tým, ako na tom momentálne som, psychicky aj fyzicky. V zostavách je ešte pár vecí, na ktorých musím zapracovať, ale na prvé preteky to bolo celkom dobré, uviedla držiteľka rekordných 19 titulov na MS.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Bilesová sa dvoch rokoch vrátila k súťaži a hneď vyhrala viacboj