Guardiola už prekonal v počte trofejí Cryuffa

Josep Guardiola
Josep Guardiola (Autor: SITA/AP)
SITA|27. aug 2011 o 16:08

Futbalový kouč španielskeho klubu FC Barcelona Josep Guardiola má v pláne pokračovať v honbe za trofejami aj po tom, čo v piatok získal so svojimi zverencami už dvanástu trofej.

BARCELONA. Napriek tomu, že je v svojej pozícii iba od roku 2008, už stihol vybojovať viac titulov ako jeho predchodca Johan Cryuff (11 ocenení), ktorý klub viedol v rokoch 1988 - 1996.

"Musím mojich zverencov pochváliť. Stále sú rovnako snaživí, navzájom si pomáhajú a podporujú sa. Máme veľa mladých hráčov, ktorí majú neustálu chuť vyhrávať. Udivuje ma to."

"Takéto množstvo úspechov je možné iba vďaka výnimočnej generácii hráčov, ktorú sa nám podarilo dať dokopy," vychvaľoval svojich hráčov Guardiola.

Katalánci triumfovali v piatok v Monaku v Európskom superpohári, keď nad FC Porto vyhrali 2:0. "Zdolať Porto nebolo jednoduché. Trávnik bol v zlom stave a hráči súpera neustále vyvíjali na nás tlak."

"Je to ďalší titul, ktorý nás napĺňa radosťou. Momentálne tvoríme futbalovú históriu, ale stále sa musíme zlepšovať, aby sme mohli získať ďalšie trofeje," vyhlásil kapitán Barcy Xavi Hernández.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guardiola už prekonal v počte trofejí Cryuffa