Dvadsaťtisíc divákov skandovalo meno neznámeho mladíka. Zarmútil ich koniec

(Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|29. mar 2021 o 12:20

Gruzínsko podľahlo Španielsku 1:2.

TBILISI, BRATISLAVA. Pôsobili kompaktne, Španieli mali problém dostať sa cez ich defenzívu. Bývalí zverenci trénera Vladimíra Weissa boli blízko veľkej senzácie. V 92. minúte ich však zarmútil Dani Olmo.

Futbalisti Gruzínska v zápase kvalifikácie o postup na futbalové MS 2022 podľahli majstrom sveta z roku 2010 1:2.

Sagnol: Na hráčov som nesmierne hrdý

„Na hráčov som nesmierne hrdý. Za to, čo predviedli. Druhý polčas bol pre nich nesmierne ťažký, najmä posledných desať minút. Všetci sú unavení,“ pre sportall.ge povedal francúzsky tréner v službách Gruzínska Willy Sagnol.

Štvormiliónovú krajinu ležiacu na rozhraní juhovýchodnej Európy a juhozápadnej Ázie prebral pred začiatkom kvalifikácie na svetový šampionát. Na lavičke nahradil Vladimíra Weissa.

„V takýchto zápasoch získavame skúsenosti a sebavedomie. Ideme správnym smerom,“ dodal.

Zaujal neznámy madík Kvaratskhelia

Prekvapenie sa začalo črtať v 44. minúte, keď poslal outsidera do vedenia 20-ročný neznámy mladík Khvicha Kvaratskhelia.

Niečo cez osemnásťtisíc priaznivcov na tribúnach bolo vo vytržení, okamžite začali skandovať jeho meno.

Tretina kapacity štadióna mohla byť zaplnená vďaka výnimke od gruzínskej vlády.

„Zaujímavý hráč. Je mladý a už hrá na vysokej úrovni. Ak bude takto pokračovať, predpovedám mu veľkú budúcnosť,“ uviedol Sagnol.

Khvicha Kvaratskhelia.
Khvicha Kvaratskhelia. (Autor: TASR/AP)

Stredopoliar Rubinu Kazaň zaujal výborným pohybom a tvrdou strelou.

„Tomuto chlapcovi už niekto volal? Nemusí, je náš. Konečne umlčal kritikov a jeho cena rastie. Proti Španielom zažiaril a využil dieru v ich obrane.

Jeho gól do siete trojnásobného majstra Európy a majstra sveta z roku 2010 beží nielen v španielskej televízii,“ píšu ruské médiá.

Enrique: Rastú od zápasu k zápasu

„Ten chlapec má talent. Musí však na sebe stále tvrdo pracovať. Kazaň má výborného trénera, preto je na dobrej ceste. Prajem mu a rovnako aj jeho spoluhráčom z reprezentácie, aby hrali v lepšej ako gruzínskej lige. Veľmi im to pomôže,“ hovoril po zápase španielsky tréner Luis Enrique.

Hra Gruzíncov ho prekvapila, preto na ich adresu nešetril slovami chváli.

(Autor: TASR / AP)

„Rastú od zápasu k zápasu. Bol to ťažký zápas, zrejme náročnejší ako proti Grécku. Gruzínsko hralo veľmi dobre v obrane. Našťastie sme pár vecí oproti minulému zápasu zmenili a vyhrali sme,“ dodal.

„Ďakujeme za kompliment. Je to výborná správa pre hráčov,“ povedal podľa UEFA.com Sagnol.

Futbalisti Gruzínska zanechali v oboch úvodných zápasoch skupiny dobrý dojem, v tabuľke však majú napriek tomu nulu. Vo Švédku tiež prehrali najtesnejším rozdielom 0:1.

Nadviazať na kvalitné výkony bodovým zápisom sa Gruzínci pokúsia v stredu v Grécku.

„So Švédskom a Španielskom sme veľa nečakali. Ale ukázali sme, že sa dá hrať aj proti veľkým tímom. Verím, že hráči rýchlo naberú nové sily a zvýšia sa naše šance na triumf v treťom zápase. Určite do Grécka nejdeme iba brániť,“ uzavrel Willy Sagnol. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťtisíc divákov skandovalo meno neznámeho mladíka. Zarmútil ich koniec