Gron ešte v Košiciach, na Kanadu zatiaľ nemyslí

SITA|16. apr 2008 o 09:54

KOŠICE 16. apríla (SITA) - Jedným z hokejistov z najvyššej slovenskej súťaže Slovnaft extraligy, ktorí budú bojovať o miestenku v reprezentácii SR na májové majstrovstvá sveta v Kanade, je aj útočník ...

KOŠICE 16. apríla (SITA) - Jedným z hokejistov z najvyššej slovenskej súťaže Slovnaft extraligy, ktorí budú bojovať o miestenku v reprezentácii SR na májové majstrovstvá sveta v Kanade, je aj útočník vicemajstrovského HC Košice Stanislav Gron. Hoci mužstvo trénera Júliusa Šuplera už naplno zaberá v tréningovom kempe v Bratislave, 29-ročný odchovanec Slovana sa ešte stále nachádza v Košiciach. "S trénerom Šuplerom som sa dohodol, že mi dá ešte dva dni voľna. Potreboval som sa v Košiciach zbaliť, odsťahovať z bytu. Nehovoriac o tom, že som trochu chorý, tak som sa chcel doliečiť, lebo nie som v stopercentnom stave," cituje východoslovenský denník Korzár slová rodáka z Bratislavy.

Stanislav Gron pozvánku do národného tímu pochopiteľne privítal. "Povrávalo sa, že by mohla prísť, takže som ju aj tak trochu čakal. Konkurencia v mužstve je naozaj veľká. Sú tu hráči z NHL, ďalší z Európy. Takže teraz si môžem želať akurát to, aby som bol aj v ďalšej nominácii. Veľké nádeje na účasť na MS si však nerobím. Na to, že by som išiel do Kanady práve ja, nemyslím. Z extraligy je nás v širšej nominácii viac. Tréneri majú z čoho vyberať," vysvetľoval tohtoročný strieborný extraligový medailista, s ktorým tréner J. Šupler počíta na pozíciu stredného útočníka. "Nepovažujem sa za jednoznačného centra. Skôr som ľavé krídlo. Aj keď vo štvrťfinále či v semifinále som hrával v strede, potom som sa presunul na krídlo. Tam sa cítim lepšie, center má viac defenzívne úlohy. No viem zahrať všade, v tejto sezóne som nastupoval aj na pravom krídle," dodal S. Gron.


Nachádzate sa tu:
Domov