Gréckym futbalom otriasa veľký škandál

Stavros Psomiadis
Stavros Psomiadis (Autor: TASR)
SITA|23. jún 2011 o 17:59

Grécky futbal sa otriasa vo veľkom škandále. Až 15 ľudí vo štvrtok obvinili z ovplyvňovania futbalových zápasov, prania špinavých peňazí, vydierania a ďalšej nelegálnej činnosti.

Ak sa grécky futbal neočistí, ostane bez štátnej dotácie a štadiónov, ktoré patria štátu.

ATÉNY. Grécky futbal sa najnovšie otriasa vo veľkom škandále. Až 15 ľudí vo štvrtok obvinili z ovplyvňovania futbalových zápasov, prania špinavých peňazí, vydierania a ďalšej nelegálnej činnosti, z nich 10 v stredu zatkli počas hromadnej policajnej akcie.

Medzi obvinenými sa nachádza Achilleas Beos - majiteľ klubu Olympiakos Volos, v ktorom pôsobí dvojica Slovákov Peter Doležaj a Mário Breška, vlastník tímu Kavala Stavros Psomiadis a tréner tohto mužstva Giannis Papakostas. Údajne až 85 osôb je predmetom vyšetrovania, vrátane ligových hráčov, funkcionárov a rôznych vplyvných podnikateľov.

"Chceme, aby sa ľudia vrátili na štadióny, chceme štadióny bez násilia a strachu, chceme ´čisté´ zápasy. Varovali sme futbalovú federáciu, že ak sa grécky futbal neočistí, potom bude nasledujúci ročník 2011/2012 bez štátnej dotácie, bez štadiónov, ktoré patria štátu, a bez štátneho televízneho spravodajstva," vyhlásil minister kultúry a turizmu Pavlos Geroulanos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Gréckym futbalom otriasa veľký škandál