Po tréningu zistila, že jej opúcha ruka. Olympijskú šampiónku trápi krvná zrazenina

Nelly Kordová.
Nelly Kordová. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. mar 2022 o 14:12

Do konca januára bola svetovou jednotkou.

BRADENTON. Americká golfistka a zlatá olympijská medailistka z Tokia Nelly Kordová je v domácej liečbe. Dôvodom je krvná zrazenina, ktorú má v ramene a čaká ju nútená pauza.

Druhá hráčka svetového rebríčka žien informovala na svojich sociálnych sieťach, že po piatkovom rannom tréningu a fototermíne na pláži Ponte Vedra zistila, že jej jedna ruka opúcha. Následne jej na pohotovosti diagnostikovali, že ide o krvnú zrazeninu.

"Na radu svojho lekára som preventívne navštívila pohotovosť. Bola mi diagnostikovaná krvná zrazenina. Momentálne som doma a liečim sa, aby som eliminovala ďalšie riziká. Keď nastane zmena môjho stavu, budem o tom informovať," uviedla Nelly Kordová v oficiálnom vyhlásení pre médiá.

Dvadsaťtriročná Kordová získala na minuloročnej letnej olympiáde v Tokiu zlatú medailu. Na elitnom americkom golfovom okruhu vyhrala sedem turnajov vrátane vlaňajšieho podujatia Major PGA Championship.

Do konca januára bola svetovou jednotkou, než ju predstihla Kórejčanka Ko Čin-jong. Nelly je dcéra známych českých tenistov Petra Kordu a Reginy Rajchrtovej.

Má o dva roky mladšieho brata Sebastiana, ktorý sa snaží o začlenenie do tenisovej špičky. Aktuálne mu v rebríčku ATP patrí 38. priečka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Po tréningu zistila, že jej opúcha ruka. Olympijskú šampiónku trápi krvná zrazenina