Gól roka 2023, číslo 3: Má vážnu chorobu. Napriek tomu je medzi TOP10 na Slovensku

Tobiáš Chorovský sa teší z gólu.
Tobiáš Chorovský sa teší z gólu. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|25. dec 2023 o 09:00

Tobiáš Chorovský z TJ Baník Hôrka kandiduje v súťaži Gól roka 2023.

HÔRKA. Na bránu vypálil z tridsiatich metrov. Bol z toho ukážkový presný zásah.

Tobiáš Chorovský z TJ Baník Hôrka je medzi TOP10 v súťaži Gól roka 2023. Presadil sa v zápase siedmej ligy PFZ TJ Baník Hôrka - OFK Toporec. Jeho mužstvo vyhralo 4:2.

Som hrdý, že ma redaktori vybrali a som zvedavý, kde sa dostanem. Spoluhráčom, rodine a kamarátom som hneď dal inštrukcie, aby do 15. januára hlasovali,“ na náš telefonát reagoval futbalista TJ Baník Hôrka Tobiáš Chorovský.

Priateľom, rodine a spoluhráčom sľúbil, že ak sa dostane do najlepšej trojky, odmením sa im.

V kariére som strelil veľa pekný gólov, konečne ho zaznamenala aj kamera. Gól a nomináciu do TOP desať venujem všetkých ľuďom, ktorí sa v Hôrke točia okolo futbalu,“ dodal.

VIDEO: Gól Tobiáša Chorovského z TJ Baník Hôrka

Na krásny gól si spomína veľmi dobre. Patrí medzi pamätné momenty jeho kariéry.

„Strely z diaľky trénujem, pár takýchto gólov som už dal. Pri tomto pokuse som si neveril, pretože dosť fúkalo. Vošlo to tam však krásne,“ zaspomínal Chorovský.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí postup do šiestej ligy s Hôrkou, za ktorú nastupoval už ako šestnásťročný.

Chorovský tiež reprezentuje Slovensko vo futsale diabetikov.

„Každý rok hráme turnaj v inom štáte, ktorý nesie názov Diaeuro. Najlepšie sme skončili v Holandsku na piatom mieste. Pred turnajmi máme sústredenia, na ktorých sa musím pobiť o miesto v tíme. Základným pravidlom je, že každý hráč musí mať diabetes,“ priblížil.

Napriek tomu, že futbalista Hôrky sa pre cukrovku musí obmedzovať, vždy je pozitívne naladený.

Pred zápasom si skontroluje hladinu cukru v krvi a cez špeciálnu pumpu si podáva inzulín. Pumpu má na sebe napojenú cez kanylu, ktorú nosí 24 hodín denne a sedem dní v týždni.

„Hrať s cukrovkou je náročné. Pred a po zápase si musím dávať pozor na stravu. Dôležité je, aby som dodržiaval určité zásady. Keď však človek chce, všetko sa dá. Futbal milujem a cukrovka mi nikdy nezabráni, aby som ho hral,“ prezradil s tým, že veľa ľudí o jeho probléme ani nevie:

„Pretože hrám vždy na 120 percent. Udržiavam sa v kondícii, takže to ide,“ pousmial sa.

Hoci vie, že pre zdravotné problémy futbal hrať profesionálne nebude, nezúfa. Chce sa športom baviť na amatérskej úrovni.

„Mojím prianím je, aby sme vyhrali súťaž a mohol som sa futbalu venovať čo najdlhšie,“ uzavrel Tobiáš Chorovský, kandidát na Gól roka 2023 číslo 3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 2023, číslo 3: Má vážnu chorobu. Napriek tomu je medzi TOP10 na Slovensku