Gól roka 10: Hral ligu, zradilo ho koleno. Zásahom priamo z rohu bojuje o hlasy

Matej Jung.
Matej Jung. (Autor: archív hráča, TJ Baník Hôrka)
Ivan Mriška|3. jan 2022 o 09:00

Predstavujeme kandidáta na Gól roka 2021 číslo desať.

HÔRKA. Nemal kto kopať roh. K lopte sa preto postavil Matej JungTJ Baník Hôrka a loptu poslal priamo do siete. Dopomohol tak svojmu tímu k výhre 3:2 proti FC Spišská Teplica.

„Videl som, že brankár stojí vysoko. Skúsil som to teda zakrútiť do brány a našťastie to v nej skončilo,“ na gól ešte z augusta zaspomínal Matej Jung z TJ Baník Hôrka.

Ako sám povedal, bol to jeden z najkrajších gólov jeho kariéry. „Ako záložník ich veľa nedávam, pretože mám iné úlohy. Sústredím sa hlavne na tvorenie hry. Ale keď to vyšlo, som rád,“ dodal 24-ročný futbalista.

Zaujal redaktorov

Podobné presné zásahy sa mu podarilo zaznamenať v mládežníckych kategóriách. „Vtedy to bolo hlavne o šťastí. Ale teraz som to spravil vedome,“ pousmial sa Jung.

Zásah futbalistu zo šiestej ligy Podtatranského futbalového zväzu zaujal aj redaktorov najväčšieho športového portálu na Slovensku, ktorí ho posunuli do finálovej desiatky.

„Nič podobné som nečakal. Ak mám pravdu povedať, nevedel som, že funkcionári poslali môj gól do súťaže. Mám však z toho veľkú radosť,“ uviedol kandidát na Gól roka 2021.

Víťaz a strelec najkrajšieho gólu roka 2021 získa pre celé mužstvo sadu dresov s kompletným príslušenstvom. „Všetkým kamarátom, rodine a spoluhráčom sa pochválim. A poviem, aby hlasovali,“ pousmial sa.

Zradilo ho koleno

Matej Jung hrával v mládežníckych kategóriách za Spišskú Novú Ves, kde si zahral prvú ligu žiakov či druhú ligu dorastu, ktorú dokonca vyhral.

Uvažoval, že by futbal hral na profesionálnej úrovni, no zradilo ho koleno.

„V zápase som tak nešťastne dopadol, že som pol roka nemohol hrať. Doktor mi povedal, že to operovať netreba, no vrátiť sa do súťažného kolotoča bolo náročné.

Pozerať som sa preto začal iným smerom, prioritou sa stalo štúdium na vysokej škole. Futbal som začal hrať len pre zábavu a bavím sa v Hôrke, kde sme skvelá partia,“ prezradil o sebe nádejný vojak, ktorý prvé futbalové kroky urobil už ako sedemročný.

Radosť z gólu.
Radosť z gólu. (Autor: archív - Matej Jung, TJ Baník Hôrka)

Majú kvalitný káder

Cieľom TJ Baník Hôrka bude v jarnej časti tretie miesto tabuľky. Aktuálne je piata.

„Máme skvelý káder, preto chceme stále vyhrávať. V najbližších rokoch by sme mohli postúpiť, no piata liga je finančne náročnejšia. Uvidíme preto, čo prinesie najbližšie obdobie. Určite sa budeme baviť dobrým futbalom,“ uzavrel Matej Jung, kandidát na strelca najkrajšieho gólu roka 2021.

Videá všetkých gólov TOP 10 a hlasovanie za najkrajší nájdete TU

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 10: Hral ligu, zradilo ho koleno. Zásahom priamo z rohu bojuje o hlasy