Giro d'Italia už aj bez Kittela a Vivianiho

Marcel Kittel sa takto tešil po víťazstve v druhej etape, tohtoročné Giro však nedokončí.
Marcel Kittel sa takto tešil po víťazstve v druhej etape, tohtoročné Giro však nedokončí. (Autor: SITA/ AP)
SITA|16. máj 2016 o 09:16

Obaja cyklisti nepokračujú v pretekoch od sobotňajšej ôsmej etapy.

AREZZO. Do druhého týždňa na cyklistických pretekoch Giro d'Italia už nezasiahnu elitní šprintéri Marcel Kittel a Elia Viviani.

Obaja ukončili pôsobenie na 99. ročníku po sobotňajšej ôsmej etape z Foligna do Arezza (186 km).

Nemec v službách zoskupenia Etixx-QuickStep Kittel odštartoval Giro vo veľkom štýle, keď vyhral obidve rovinaté etapy v Holandsku.

Po presune na Apeninský polostrov však začal strácať, v piatej etape zaostal za krajanom Andrém Greipelom o takmer štyri minúty, v závere siedmej dostal defekt a prišiel o červený dres pre lídra bodovacej súťaže.

Najviac sa vytrápil v sobotu v 8. etape, keď prišiel do cieľa s 18-minútovým mankom na tímového kolegu Gianlucu Brambillu.

"Je veľmi dôležité, aby som dával pozor na moju kondíciu. Giro bolo do týchto chvíľ veľmi náročné, aj v etapách pre šprintérov. Cítim, že potrebujem oddych pred ďalším programom v sezóne," povedal Kittel.

Taliansky jazdec z tímu Sky Viviani dokonca v sobotu nestihol prísť do cieľa v časovom limite spolu s krajanom Iurim Filosim (Nippo-Vini Fantini) a Holanďanom Boyom van Poppelom (Trek-Segafredo) a rozhodcovia ich vylúčili z pretekov.

"Zostal vzadu v prvom stúpaní do Assisi. Už od začiatku sa išlo veľmi rýchlo. Pelotón sa rozdelil na tri časti," komentoval športový riaditeľ Sky Dario Cioni. Informácie pochádzajú z portálu Cycling Weekly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia už aj bez Kittela a Vivianiho