Ako 13-ročný vytočil rodičov tetovaním. Pri debute dal gól Liverpoolu a splnil sľub

Giovanni Simeone (vpravo) sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov SSC Neapol - Liverpool FC.
Giovanni Simeone (vpravo) sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov SSC Neapol - Liverpool FC. (Autor: Twitter SSC Napoli)
Sportnet|8. sep 2022 o 07:38

Vždy som sníval o tomto okamihu, povedal.

NEAPOL. Keď mal 13 rokov, dal si na ruku vytetovať logo Ligy majstrov. Keď to zistili jeho rodičia, boli nahnevaní a zdesení.

Prišiel však s netradičnou výhovorkou. Sľúbil, že ak v najprestížnejšej klubovej súťaži skóruje, logo vybozkáva. A stalo sa.

Giovanni Simeone strelil gól anglickému veľkoklubu Liverpool FC hneď pri svojom debute v Lige majstrov. Dvadsaťsedemročný Argentínčan pomohol Neapolu k nečakane vysokému triumfu 4:1, keď zvyšoval na 3:0.

Ako sľúbil rodičom, po góle vybozkával svoje tetovanie. Gól oslávil búrlivo, bol dojatý a tiekli mu slzy.

"Hrať a skórovať v Lige majstrov bolo mojím snom už od detstva. Pobozkať tetovanie bolo vzrušujúce," povedal po zápase.

"Vždy som sníval o tomto okamihu. Tak tvrdo som bojoval, aby som tu mohol byť, a som tu. Pobozkať tetovanie? Nie teraz, keď strelím ďalší gól. Teraz sa hanbím," dodal Simeone. 

Argentínsky útočník je v Neapole na hosťovaní z Hellasu Verona, kde sa mu v minulej sezóne darilo. V Serie A strelil až 17 gólov a pridal 6 asistencií.

Za SSC Neapol nastúpil v tejto sezóne v dvoch ligových zápasoch a pridal už aj debut v Lige majstrov.

V talianskej najvyššej súťaži pôsobil aj v Cagliari Calcio, ACF Fiorentina a FC Janov. S profesionálnym futbalom začínal v argentínskom River Plate.

Zaujímavosťou je, že Giovanni je synom Diega Simeoneho - bývalého argentínskeho futbalistu a v súčasnosti hviezdneho trénera Atlética Madrid.

Liga majstrov - tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ako 13-ročný vytočil rodičov tetovaním. Pri debute dal gól Liverpoolu a splnil sľub