Zo Slovana do top ligy? Čakvetadze má mať nový klub, belasí lanária náhradu

Giorgi Chakvetadze v drese Slovana Bratislava.
Giorgi Chakvetadze v drese Slovana Bratislava. (Autor: Pavol Gašpar)
Michal Šášky|10. júl 2023 o 12:45 (aktualizované 10. júl 2023 o 16:30)

Bránil by ho Škriniar. Giorgi Čakvetadze má odísť do FC Metz.

BRATISLAVA. Dni gruzínskeho futbalistu Giorgiho Čakvetadzeho v Slovane Bratislava sú, zdá sa, zrátané. Slovenský majster na rokovaniach s belgickým KAA Gent neuspel.

Ofenzívny futbalista by si mal v budúcom ročníku zahrať prestížnu francúzsku Ligue 1. A to v drese nováčika FC Metz, druhého tímu uplynulej sezóny Ligue 2.

Informuje o tom belgický novinár Sacha Tavolieri z RMC Sport.

Minuloročného lídra Slovana tak bude brániť aj kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar, ktorý v lete definitívne zakotvil v majstrovskom Paríž St. Germain.

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar bol stále kmeňovým hráčom belgického KAA Gent. Bolo takmer isté, že Čakvetadze v tíme nezostane.

Slovan cítil šancu získať hráča na opätovné hosťovanie, záujem pokračovať v hlavnom meste Slovenska prejavil aj samotný hráč.

Ponuka z Francúzska však napokon vyhovovala všetkým stranám najviac. Čakvetadze by mal absolvovať v Metz ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup, ak sa klub zachráni v súťaži.

Podľa belgických médií klub z Gentu požaduje za hráča odstupné vo výške piatich miliónov eur, čo bola pre slovenského majstra nesplniteľná požiadavka.

Ako však informuje zdroj, napokon by mala byť klauzulu na uplatnenie opcie v prípade francúzskeho klubu iba vo výške dvoch miliónov eur.

Slovan už na situáciu promptne reaguje, do tímu slovenského majstra má totiž namierené ďalší gruzínsky talent.

Podľa miestnych médií rokuje s bratislavským klubom 23-ročný Iuri Tabatadze. Bývalý mládežnícky reprezentant zaujal výbornou formou.

Odchovanec tímu Saburtalo patrí medzi najlepších hráčov gruzínskej ligy, kde sa hrá systémom jar-jeseň, priebežne je šiestym najlepším strelcom súťaže.

Počas sezóny 2023 nazbieral 16 štartov, strelil sedem gólov a pridal dve asistencie. Vo viacerých dueloch nastúpil s kapitánskou páskou.

Tabatadze by bol šiestou posilou Slovana v tejto sezóne, tréner Vladimír Weiss starší apeloval práve na skvalitnenie ofenzívy.

Mužstvo zatiaľ posilnil brankár Milan Borjan (CZ Belehrad, hosťovanie), obrancovia Kevin Wimmer a César Blackman, stredopoliari Kyriakos Savvidis (všetci voľní hráči) a Marko Tolič (Dinamo Záhreb, hosťovanie). Z hosťovaní sa vrátili aj obrancovia Kenan Bajrič a Matúš Vojtko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Zo Slovana do top ligy? Čakvetadze má mať nový klub, belasí lanária náhradu