Gerrard je späť, proti Brightonu odohral 17 minút

Steven Gerrard (v strede) v zápase s Brightonom.
Steven Gerrard (v strede) v zápase s Brightonom. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. sep 2011 o 09:25

Tréner Kenny Dalglish chce Gerrarda po zranení slabín šetriť.

BRIGHTON. V stredajšom stretnutí 3. kola anglického Ligového pohára - Carling Cup-u sa do zostavy futbalistov FC Liverpool po šiestich mesiacoch vrátil kapitán Steven Gerrard.

Na ihrisku druholigového Brightonu strávil 17 minút, v 75. min za stavu 1:0 pre svoj tím vystriedal Luisa Suáreza. Liverpool napokon vyhral 2:1 a postúpil do ďalšieho kola.

Tréner Kenny Dalglish chce Gerrarda po zranení slabín šetriť, ale 31-ročný stredopoliar hlási, že je pripravený nastúpiť na najbližšie ligové stretnutie proti Wolverhamptonu.

"Teraz je to na trénerovi. Stál som pol roka, teraz je to o tréningoch a zápasovej praxi. Verím, že nebudem chýbať v nominácii na Wolves," povedal Gerrard po pohárovom súboji, v ktorom pre disciplinárny trest za červenú kartu z Tottenhamu nemohol nastúpiť slovenský stopér Martin Škrtel. Za domácich mohol do zápasu naskočiť brankár Peter Brezovan, ten však napokon presedel celý duel na lavičke pre náhradníkov.

"Zranenie mu prinieslo veľa sklamaní, preto verím, že aj tých necelých 20 minút ho povzbudilo. Budeme ho pozorne sledovať. Musíme byť veľmi opatrní, preto sa nebudeme ponáhľať. Dodal nášmu tímu veľa sily. Ako keby sme získali nového hráča. Náš talizman je späť," komentoval Gerrardov návrat škótsky tréner Dalglish.

Tréner nezabudol vyzdvihnúť aj výkon strelca úvodného gólu zápasu Craiga Bellamyho: "Craig bol úžasný. Keď prišiel do klubu, dúfali sme, že bude prínosom, ale nečakali sme, že to bude tak rýchlo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Gerrard je späť, proti Brightonu odohral 17 minút