Georges St-Pierre chce opäť zápasiť ešte tento rok a nevylučuje súboj s víťazom duelu Khabib-McGregor

Adrián Mečiar|6. aug 2018 o 02:00

Vráti sa GSP po roku do Madison Square Garden?

UFC sa v novembri po roku opäť vracia do Madison Square Garden, kam chce znova prísť s našlapanou štartovkou. Pre UFC 230 už je potvrdených viacero výborných zápasov vrátane návratu Natea Diaza.

Turnaj ale potrebuje aj silný hlavný zápas večera. A ten by mohol zaobstarať muž, ktorý sa v tejto pozícii objavil aj minulý rok, keď sa do akcie vracal po štvorročnej prestávke.

Georges St-Pierre dnes v Austrálii v rozhovore pre portál Submission Radio prezradil, že by sa do oktagonu mohol vrátiť ešte pred koncom tohto roka. Bývalý šampión strednej a welterovej váhy spomenul ako možnosti podujatia v New Yorku alebo v Toronte.

UFC 230 je naplánované na 3. novembra v MSG, zatiaľ čo UFC 231 sa bude konať 8. decembra v St-Pierrovej rodnej krajine. Ani jeden z týchto galavečerov v tejto chvíli nemá potvrdený svoj hlavný zápas.

„V prvom rade ma zaujíma môj odkaz. Chcem zápas, ktorým ho môžem vylepšiť. To je prvoradé. A potom samozrejme musím myslieť aj na peniaze. Ale ide mi hlavne o môj odkaz, peniaze sú druhoradé.“

GSP nezápasil od novembra minulého roka, kedy práve v MSG porazil Michaela Bispinga. St-Pierre sa krátko po tejto výhre vzdal svojho opasku, pretože vedel, že choroba, ktorú mu spôsobilo pribratie do strednej váhy, ho na dlhší čas nepustí do boja.

Kanadská legenda sa tak teraz určite bude chcieť vyhnúť ďalšiemu duelu v strednej váhe. GSP by sa ale možno nemusel vrátiť naspäť do welterovej divízie, ale mohol by si tentoraz vyskúšať chudnutie do ľahkej váhy. St-Pierre dokonca nevylučuje súboj s víťazom duelu medzi Khabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom.

„Ten zápas by ma zaujímal. Avšak, už som zápasil vo welterovej váhe a vzdal som sa opasku. Potom v strednej váhe a tiež som sa vzdal titulu. Neviem, či by mi UFC dovolilo zápasiť v ľahkej váhe. Budú sa báť toho, že by som získal opasok, zas by som sa ho vzdal a uškodil tým divízii.“

„Z mojej perspektívy je to výborná situácia. Pre UFC je to však veľký risk. Ako vravím, som už predsa starší. Poznám sa s Khabibom, viackrát sme sa spolu stretli. Khabib je dokonca väčší než ja.“

St-Pierre ešte prezradil, že v dueli Khabib-McGregor favorizuje ruského šampióna.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Georges St-Pierre chce opäť zápasiť ešte tento rok a nevylučuje súboj s víťazom duelu Khabib-McGregor