Georges St-Pierre: Bol to majstrovský výkon, ukončil to perfektným fightom v perfektnej kariére, lepšie sa tu už takmer nedá

Vladimír Bilohuščin|25. okt 2020 o 02:00

Legendárny St-PIerre mal v hlave zápas s Nurmagomedovom, ku ktorému ale nepríde.

Včerajší hlavný zápas sa nepochybne zapíše do dejín MMA hrubým písmom. V hlavnom zápase večera UFC 254 sme videli ukončenie veľkej cesty neporazeného Khabiba Nurmagomedova. Ten tokázal v druhom kole uškrtiť Justina Gaethjeho a po súboji položil rukavice na znak ukončenia kariéry.

Ruský fenomén tak upravil svoj rekord na 29:0 a odchádza tak na vrchole. Už pred súbojom s Gaethjem sa pritom hovorilo o superfighte medzi Nurmagomedovom a legendárnym Georgesom St-Pierrom. A ten nešetril slovami chvály.

"Bol to majstrovský výkon, bol najbližšie k dokonalému výkonu, ako sa dá dostať. A ešte k tomu proti veľmi veľkej hrozbe v podobe Justina Gaethjeho. Veľa ľudí vrátane mňa si myslelo, že Justin je možno odpoveďou na Khabiba. Možno bude Justin výborný protivník kvôli jeho koreňom v zápasení a kvalitou v postoji. Čo ale predviedol Khabib asi nikto neočakával, vyzeralo to až veľmi ľahko, je to neskutočné," zhodnotil pre ESPN šampión dvoch váhových kategórií.

St-Pierre pritom nevychádzal z úžasu, akou formou sa Nurmagomedov prezentoval. "Porazil Justina všade, hrozil mu v postoji, hrozil mu svojim zápasením, na zemi..." Georges pritom pripomenul, že už na konci prvého kola bol Justin vo veľmi zlej pozícii a vyzeral, ako keby bol tým tlakom obkolesený, ako keby panikáril, keďže nebezpečenstvo prichádzalo zovšatiaľ.

V druhom kole už k ukončeniu došlo a bola to skutočná ukážka kvalit elitného grapplera, čo ocenil aj St-Pierre. "Bolo to krásne, presne to je jedna z kvalít šampiónov. Keď niečo nefunguje, v momente sa mení pozícia, a keď to nefunguje zasa, opäť to zmením. Videli sme, že Khabib prešiel z pozície, ktorá nefungovala, do druhej, ktorá taktiež nefungovala a až potom nasadil triangel. Bola to krásna ukážka jeho schopností."

Kanaďan bol pritom po súboji prekvapený, že Nurmagomedov ukončil kariéru, pretože všetci očakávali, že bude chcieť dosiahnuť skóre 30:0. A všetci hovorili o súboji dvoch legiend, ktorá by zrejme útočila na rekord v sledovanosti. "Najprv som si myslel, že sa to stane. Hovorili o tom média, dostal som aj informácie od ľudí, ale nakoniec k tomu nepríde. Momentálne sa mám dobre v pozícii, v ktorej sa nachádzam a je to každého voľba, kedy ukončí kariéru. On za sebou zanechal neuveriteľný odkaz, jeden z najlepších, aký sme tu mali, možno aj ten najlepší."

Aj keď samotný St-Pierre uvažoval o návrate a poslednom vystúpení, súboja titánov sa s najväčšou pravdepodobnosťou nedočkáme, keďže Khabib dal sľub mame, ktorý nechce porušiť. Georges ale má na Nurmagomedova iba slová chvály a vôbec neľutuje, že osud im nedoprial spoločný duel.

"Khabib je teraz nedotknuteľný, je neporazený a má za sebou dokonalú kariéru. Nemôžeme na neho povedať jedno krivé slovo. Ukončiť kariéru so skóre 29:0 na vrchole a po najlepšom výkone v kariére... Čo chcete viac, bolo to neskutočné. Ukončil to perfektným fightom v perfektnej kariére, lepšie sa tu už takmer nedá."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Georges St-Pierre: Bol to majstrovský výkon, ukončil to perfektným fightom v perfektnej kariére, lepšie sa tu už takmer nedá