Generálnym sekretárom futbalového zväzu bude Jozef Kliment

(Autor: ARCHÍV JOZEFA KLIMENTA)
SITA|27. okt 2010 o 13:04

Jozef Kliment sa stane od roku 2011 generálnym sekretárom Slovenského futbalového zväzu.

POPRAD. Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na stredajšej tlačovej konferencii v Poprade prezradil, že novým generálnym sekretárom zväzu bude Jozef Kliment. Kováčik to povedal pri príležitosti predstavenia projektu futbalového tréningového centra.

"Jozef Kliment nastúpi do funkcie od 1. januára 2011," informoval médiá prvý muž slovenského futbalu, ktorý 25. septembra tohto roka na konferencii futbalového zväzu nahradil vo funkcii dovtedajšieho prezidenta Františka Laurinca. "Som veľmi rád, že pán Kliment prijal moju ponuku. Teší ma to o to viac, že mu ani zďaleka nevieme ponúknuť porovnateľné finančné a pracovné podmienky, aké má v UEFA. Považujem ho za kľúčovú osobnosť v novoformujúcom sa tíme. Jeho medzinárodné skúsenosti a rozhľad sú pre mňa zárukou, že sa fungovanie zväzu posunie na neporovnateľne vyššiu úroveň, na akej bolo doteraz," povedal Ján Kováčik.

Štyridsaťšesťročný rodák z Nitry Kliment pracuje v štruktúrach UEFA od mája 2007 ako projektový manažér na oddelení národných zväzov. Má na starosti asistenčný projekt UEFA s názvom HatTrick, ktorý zahŕňa aktivity v 17 členských krajinách UEFA. Súčasťou jeho pracovnej činnosti pre UEFA je všestranná pomoc a konzultačná činnosť na základe špecifických požiadaviek jednotlivých národných zväzov. Zabezpečuje komunikáciu s jednotlivými divíziami UEFA pre 21 krajín. Absolvent Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave pracoval v rokoch 2001 až 2007 v štruktúrach Slovenského futbalového zväzu na medzinárodnom oddelení.

"Ponuka pána Kováčika ma oslovila a po vzájomných rozhovoroch a výmenách názorov na rôzne témy futbalového života som nadobudol presvedčenie, že je to človek, ktorý má jasnú predstavu a vie, čo chce dosiahnuť. Rád by som mu v tejto snahe pomohol. Je to pre mňa veľká výzva, ktorú prijímam s rešpektom a pocitom veľkej zodpovednosti, no súčasne sa na ňu veľmi teším a verím, že nesklamem dôveru nového prezidenta ani celej futbalovej rodiny na Slovensku," skonštatoval nový generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

Nachádzate sa tu:
Domov