Gegard Mousasi: UFC bookuje zápasy, ktoré nemajú žiadny zmysel

Oliver Gajdoš|4. apr 2017 o 02:00

Mousasi sa vyjadril k zápasu Bisping vs Georges St-Pierre

Po oznámení zápasu Michal Bisping (30-7 MMA, 20-7 UFC) vs. Georges St-Pierre (25-2 MMA, 19-2 UFC), sa zdvihla vlna kritiky od top vyzývateľov strednej váhy. Svoje pocity a frustráciu vyjadrili Yoel Romero  (12-1 MMAS, 8-0 UFC), Luke Rockhold  (15-3 MMA, 5-2 UFC), Ronaldo 'Jacare' Souza (24-4 MMA, 7-1 UFC) a nedávno sa k ním pripojil aj Gegard Mousasi (41-6-2 MMA, 8-3 UFC). Títo top 5 fighteri strednej váhy nesúhlasia s bookovaním zápasov v UFC. 

Romero mal po brutálnom knockoute proti Weidmanovi (13-2 MMA, 9-2 UFC) sľúbený zápas o titul, avšak všetko je inak a Bisping sa postaví bývalému šampiónovi welterovej váhy GSP-mu, ktorý sa vráti do oktagonu po viac ako troch rokoch. Mousasi si o tom mysli svoje: „UFC bookuje zápasy, ktoré nemajú žiadny zmysel. Najprv Dan Henderson a teraz GSP. Ak by to spravili spravodlivo, Romero by mal zápas o opasok už za sebou, teraz by bojoval o opasok Jacare a ja by som bol ďalší v poradí, ale kvôli tomuto zápasu, ktorý naozaj nemá žiadny zmysel, musia top vyzývatelia čakať.“ 

Gegard pokračoval: „Povedzme, že po tomto zápase, musím opäť riskovať a zvíťaziť zas, a až potom dostanem zápas o opasok, ktorý by som už v tom čase mal mať za sebou. To by však UFC nemohlo bookovať tieto stupídne zápasy.“ Z pohľadu rankingu zápas Bisping vs. GSP naozaj nedáva veľký význam, ale anglicky trashtalker v kombinácii s návratom legendy môžu vyprodukovať vysoký predaj pay-per-view. Veď ide o návrat jedného z najpopulárnejších zápasníkov všetkých čias. Dátum tohto zápasu ešte nie je oznámený, ale Bisping si vyžiadal zápas počas medzinárodného fighting týždňa začiatkom júla, čo sa nepáči GSPmu, ktorý chce viac času na prípravu. Zaujímavosťou je, že návrat GSP-ho bude v strednej váhe, kým ešte donedávna hlásil, že nemá problém spraviť ľahkú váhu a stretnúť sa s Conorom McGregorom. Jeho kontrakt je na tri zápasy a svoj posledný duel by chcel práve proti Conorovi.

Mousasi sa stretne s Chrisom Weidmanom na UFC 210 ako co-main event už túto sobotu 8. apríla. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Gegard Mousasi: UFC bookuje zápasy, ktoré nemajú žiadny zmysel