Gebrselassie stále nepomýšľa na ukončenie kariéry

SITA|1. nov 2010 o 15:25

Jeden z najúspešnejších vytrvalcov v histórii Haile Gebrselassie stále nepomýšľa na odchod do atletického dôchodku.

NEW YORK. Tridsaťsedemročný Etiópčan má na svojom konte 2 olympijské zlaté medaily v behu na 10 000 m (Atlanta 1996, Sydney 2000), dovedna 8 titulov z MS vonku i v hale a 17 rokov po svojom prvom zlate zo svetového šampionátu sa v nedeľu prvý raz zúčastní na prestížnom maratóne v New Yorku.

"Prečo by som mal ukončiť kariéru? Prečo by som mal povedať, že odídem o tri alebo štyri roky?" s úsmevom skonštatoval Gebrselassie a dodal: "Stále rozmýšľam nad ďalšími úspechmi."

Etiópčan chce zažiariť na olympijských hrách 2012 v Londýne, na ktorých hodlá zlepšiť svoj doterajší najlepší svetový výkon v maratónskom behu - 2:03:59 h. Vtedy už bude mať 39 rokov. V New Yorku síce nie je jeho cieľom pokoriť absolútny rekord, ale túžba po úspechoch neochabuje: "Stále som si vyberal maratóny, na ktorých by som mohol zdolať najlepší svetový výkon. Berlín je veľmi vhodným miestom, Amsterdam tiež. Rovnako tak aj Londýn či Dubaj. Už od mojich začiatkov som však túžil bežať v New Yorku. Je to podujatie, na ktorom nemusíte zlepšiť nejaké maximum. Zvíťaziť na ňom je dostatočným úspechom," upozornil Gebrselassie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Gebrselassie stále nepomýšľa na ukončenie kariéry