Gebrselassie chce v Dubaji zaútočiť na svetový rekord

SITA|3. nov 2009 o 11:12

Etiópčan Haile Gebrselassie vyhlásil, že v januári na maratóne v Dubaji chce zaútočiť na vlastný svetový rekord na kráľovskej vytrvaleckej trati (2:03:59 h).

DUBAJ. Etiópčan Haile Gebrselassie vyhlásil, že v januári na maratóne v Dubaji (22. 1. 2010) chce zaútočiť na vlastný svetový rekord na kráľovskej vytrvaleckej trati (2:03:59 h), ktorý utvoril vlani v septembri v Berlíne.

"Naposledy ma o rekord pripravil hustý dážď a ani som sa navyše necítil stopercentne. Dokázal som však, že aj v takýchto podmienkach viem bežať rýchlo, čo považujem za bonus."

"Stále nemôžem uveriť, že v roku 2008 sa mi v Dubaji nepodarilo zlepšiť svetový rekord. Vtedy bolo všetko perfektné s výnimkou tempa vodičov v prvej polovici, ktorí začali príliš rýchlo. Cítim, že na tejto trati mám šancu na svetový rekord," vyhlásil 36-ročný etiópsky vytrvalec, ktorý v Dubaji vyhral v roku 2008 časom 2:04:53 a v tomto roku mu namerali v cieli 2:05:29 h.

Po septembrovom triumfe na maratóne v Berlíne vyhral Gebrselassie ešte polmaratón v portugalskom Porte a sezónu sa chystá ukončiť na cestnom behu v nemeckom Bittburgu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Gebrselassie chce v Dubaji zaútočiť na svetový rekord