Gašparík z Mostu na dva roky do Teplíc

SITA|29. jún 2007 o 15:34

MOST 29. júna (SITA) - Slovenský futbalista Michal Gašparík (nar. 19. decembra 1981) prestupuje z českého prvoligového futbalového klubu FK SIAD Most do konkurenčného a geograficky neďalekého tímu FK ...

MOST 29. júna (SITA) - Slovenský futbalista Michal Gašparík (nar. 19. decembra 1981) prestupuje z českého prvoligového futbalového klubu FK SIAD Most do konkurenčného a geograficky neďalekého tímu FK Teplice. "Podpísali sme s ním zmluvu na dva roky s opciou," povedal pre internetovú stránku žlto-modrých riaditeľ klubu František Hrdlička. Ľavonohý univerzálny záložník Gašparík odišiel ako voľný hráč na severozápad Čiech v januári 2006 po tom, ako na jeseň 2005 nastúpil v drese Spartaka Trnava len na štyri stretnutia a jar strávil na hosťovaní v Senci. V sezóne 2006/2007 sa za Most predstavil v 29 ligových zápasoch a strelil 6 gólov. Podľa veľmi voľného odhadu českého internetového portálu iDnes by Most mal dostať odstupné vo výške 5 až 10 miliónov Kč.

FK SIAD skončil v tabuľke uplynulého ročníka najvyššej dlhodobej súťaže Gambrinus ligy na dvanástej priečke, Teplice boli ôsme. Začiatkom júna sa staronovým koučom Na Stínadlech stal Petr Rada. Štyridsaťosemročný kormidelník podpísal ročnú zmluvu s opciou. Rada sa vrátil po siedmich rokoch. V Tepliciach už pôsobil od júla 2000 do marca 2001. Ako je známe, klub nedávno predal Najlepšieho zahraničného futbalistu pôsobiaceho v Gambrinus lige Edina Džeka do nemeckého VfL Wolfsburg. Dvadsaťjedenročný bosniansky útočník sa s účastníkom I. bundesligy dohodol na 4-ročnej zmluve. Teplice za Džekov transfer, ktorý je desiatym najväčším v histórii smerom z najvyššej českej súťaže, inkasovali štyri milióny eur.


Nachádzate sa tu:
Domov