Gary Neville sa po viac ako roku vrátil do zostavy ManU

SITA|10. apr 2008 o 15:19

MANCHESTER 10. apríla (SITA) - Dvojnásobnú radosť mal v stredu večer obranca a kapitán anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Gary Neville. Tridsaťtriročný rodák z Bury sa mohol tešiť z postupu ...

MANCHESTER 10. apríla (SITA) - Dvojnásobnú radosť mal v stredu večer obranca a kapitán anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Gary Neville. Tridsaťtriročný rodák z Bury sa mohol tešiť z postupu "červených diablov" do semifinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov cez taliansky AS Rím, no oveľa viac ho určite hrial pri srdci jeho návrat na trávnik v drese A-mužstva United po dlhých 13 mesiacoch. Gary Neville, ktorý je v svojej kariére verný jedinému mužstvu, pauzoval od marca minulého roka pre rozsiahle problémy s členkom a lýtkom. Osemdesiatpäťnásobný reprezentant Albiónu tento rok už dvakrát nastúpil za B-tím Manchestru, v drese prvého mužstva sa však objavil po prvý raz. Jeho príchod na ihrisko Old Traffordu v 81. min, keď nahradil Brazílčana Andersona, sprevádzalo obrovské "standing ovation". Neville symbolicky prebral od Ria Ferdinanda aj kapitánsku pásku a každý jeho dotyk s loptou fanúšikovia United ohodnotili veľkým potleskom. "Je skvelé byť späť. Bol som mimo hry veľmi dlhý čas, takže som vďačný aj za to, že som mohol nastúpiť aspoň na pár minút. Dosiahli sme výborný výsledok, teraz nás čakajú dva vynikajúce semifinálové duely proti Barcelone," skonštatoval Gary Neville a ďalej pokračoval: "Očakávam skvelú atmosféru, na Nou Campe aj na Old Trafforde. Obe mužstvá budú chcieť za každú cenu postúpiť. V roku 1999 sme spolu odohrali dva zápasy, ktoré sa zhodne skončili 3:3. To presne hovorí o tom, o aké typy tímov ide - produkujeme ofenzívny futbal. Na oboch stranách je niekoľko výborných hráčov. Ja len dúfam, že tí naši budú mať proti tým barcelonským tentoraz navrch."

Okrem Garyho Nevilla nastúpil v stredu večer na svoje prvé stretnutie v tomto ročníku Ligy majstrov aj ďalší obranca ManU, Francúz Mikael Silvestre, ktorý bol mimo pre zranenie kolena od septembra minulého roka. "Bol to naozaj dlhý čas. Som rád, že som sa vrátil vo víťaznom zápase," uviedol Silvestre.


Nachádzate sa tu:
Domov