Galád viedol v Senci utorňajší tréning

SITA|3. júl 2007 o 12:27

BRATISLAVA 3. júla (SITA) - Momentálne najhorúcejším kandidátom na post nového trénera klubu FC Senec na nadchádzajúcu sezónu Corgoň ligy 2007/08 je bývalý kormidelník FC Nitra Ivan Galád. Štyridsaťštyriročný ...

BRATISLAVA 3. júla (SITA) - Momentálne najhorúcejším kandidátom na post nového trénera klubu FC Senec na nadchádzajúcu sezónu Corgoň ligy 2007/08 je bývalý kormidelník FC Nitra Ivan Galád. Štyridsaťštyriročný rodák z Krupiny v rozhovore pre agentúru SITA potvrdil, že v súčasnosti sa už nachádza v Senci, zmluvu však ešte nepodpísal. "V utorok predpoludním som viedol prvý tréning, večer čaká na mužstvo prípravný zápas vo Viedni s Admirou. Kontrakt však ešte nie je uzavretý, pretože spolumajiteľ klubu (Jozef Valovič, pozn. SITA) je momentálne v zahraničí. Celá záležitosť by sa podľa mňa mala skompletizovať do konca tohto týždňa."

Zmluva by mala znieť na jeden rok plus opcia na ďalších 12 mesiacov. "Môžem potvrdiť, že aj o tomto sme sa rozprávali, táto téma však nie je v mojej kompetencii. Pre mňa nie je dôležitá dĺžka kontraktu. Mojou jedinou podmienkou, po splnení ktorej som ochotný posadiť sa na trénerskú lavičku, je posilnenie kádra o piatich hotových hráčov. Ak by sa tak stalo, som pripravený okamžite uzatvoriť dohodu o spolupráci. Mužstvo totiž momentálne nemá kvalitatívne na to, aby hralo najvyššiu súťaž. Ja mám samozrejme pripravený zoznam hráčov, ktorých by som chcel do svojho kádra a dúfam, že to bude v rámci možností FC Senec," uviedol ambiciózny

Ivan Galád doviedol Nitru k šiestemu miestu v domácej najvyššej súťaži v uplynulom ročníku Corgoň ligy, no pod Zoborom bolo vedenie napriek tomu nespokojné s výsledkami tímu. Vyštudovaný pedagóg tak k 31. máju 2007 pri mužstve skončil. "Odvtedy sa mi ozvalo viacero klubov či už zo Slovenska alebo zo zahraničia. Mal som aj dve lukratívne ponuky mimo futbalovej oblasti. Jedna sa týkala pedagogickej činnosti a druhá využívania ľudských zdrojov," vysvetlil I. Galád, pre ktorého by bolo pôsobenie pri mužstve od Slnečných jazier určite výzvou: "V súčasnosti má z 12 klubov Corgoň ligy až 5 zahraničných trénerov. Ja by som teda bol jedným zo siedmich slovenských koučov v najvyššej súťaži. Kto by nevyužil takúto príležitosť?"

Senec, ktorý skončil v Corgoň lige napokon ôsmy, viedol doteraz Jozef Valovič spolu s asistentom Branislavom Kriškom. Bývalý kandidát na post generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu (SFZ) však už dávnejšie avizoval, že najmä z dôvodu svojej vyťaženosti by sa chcel vzdať funkcie kormidelníka a v štruktúrach klubu by chcel pôsobiť len v manažérskych funkciách.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Galád viedol v Senci utorňajší tréning