Galád po prvej prehre:"Cieľom stále zostáva zdolať silného

TASR|15. nov 2011 o 14:15

Až vo štvrtom zápase stratili slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prvé body v kvalifikácii ME 2013 v Izraeli.

BRATISLAVA.

Stalo sa tak v pondelňajšom zápase 9. skupiny, keď v Angers podľahli domácemu Francúzsku 0:2. Zverenci trénera Ivana Galáda na štadióne Jeana Bouina okrem prvej bodovej straty zaznamenali aj prvé dva góly vo svojej sieti po dlhých 303 minútach. Po prehre vo Francúzsku figurujú v skupine na druhom mieste.

"Výnimočné mužstvo a výnimočný tréner zvládnu takéto zápasy, keď je súper favorit," povedal pre TASR po utorňajšom rannom návrate Ivan Galád a dodal:

"V tomto zápase boli domáci favoritom a my sme sa priblížili k svojmu maximu. Ale keby sme boli výnimočné mužstvo a ja ako tréner výnimočný, tak by sme boli získali dobrý výsledok. Zatiaľ takí nie sme, ale stále máme pred sebou ešte štyri zápasy, kde sa bude rozhodovať o účasti v baráži."

Oba góly do slovenskej siete padli po štandardnej situácii, po rohových kopoch. Ukázalo sa, že pri podobných situáciách sa prejavila neúčasť stopéra Lukáša Štetinu.

"Určite, Štetina nám veľmi chýbal. Ale my sme bránili kombinovanou obranou, hráči mali presne určených Mangalu aj Varaneho, ktorí nám dali góly. Ale nepodarilo sa ich ubrániť, pre ich výnimočné skokanské schopnosti."

Najbližšie sa Slováci stretnú v ostrom kvalifikačnom boji až v júni budúceho roka doma s Rumunskom, o ďalšie štyri dni potom hrajú v Rumunsku.

"Každý zápas bude teraz pre nás dôležitý. Ešte stále môžeme získať množstvo bodov, ale určite zápasy s Rumunmi rozhodnú. V kvalifikácii nás čakajú ešte štyri zápasy, sme v polovici a nevzdávame sa. Keď sa obzriem za tým rokom, čo sme boli spolu, tak naša práca má pozitívnu bilanciu," uviedol kouč Galád, ktorému tak nevyšiel prvý pokus zdolať v skupine pri žrebe vyššie nasadený tím ako bol slovenský:

"Ja som povedal už pred začiatkom kvalifikácie, že našou úlohou je zdolať silného, získať body so silnými protivníkmi. Tento zápas nám ukázal takú realitu, to znamená, že naším cieľom je naďalej zdolať silného. Nechcem, aby to vyznelo ako klišé, chlapci však vnímajú náš program pozitívne a budeme sa snažiť do posledného dňa kvalifikácie s nimi pracovať v oblasti športovej aj vzdelávacej."

Vo februárovom asociačnom termíne odohrá slovenská 21-tka prípravný zápas s Čiernou Horou v Žiline.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Galád po prvej prehre:"Cieľom stále zostáva zdolať silného