Galád nominoval proti Gruzínsku Lalkoviča aj Rusnáka

Tréner Galád.
Tréner Galád. (Autor: SITA)
TASR|26. aug 2013 o 15:47

Slováci sú s troma bodmi momentálne na čele 3. skupiny lepším skóre pred Škótskom.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád zverejnil nomináciu na zápas proti rovesníkom z Gruzínska v rámci 3. skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015.

Stretnutie sa uskutoční v pondelok 9. septembra o 19.00 h v NTC SFZ v Senci. Informovala o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu.

V kádri SR 21 figuruje 22 hráčov, z nich deväť pôsobí v zahraničí. V nominácii nechýba naturalizovaný Brazílčan Dionatan do Nascimento Teixeira, ktorý pri svojej premiére dostal v augustovom prípravnom zápase s Talianskom (1:4) červenú kartu.

Mladí Slováci majú za sebou úspešný vstup v tejto kvalifikácii, keď v júnovom úvode deklasovali domáce Luxembursko 7:1.

"Galádovci" sú s troma bodmi momentálne na čele 3. skupiny lepším skóre pred Škótskom. Výbery Holandska a Gruzínska však ešte neodohrali ani jeden zápas, posledné Luxembursko má dve prehry.

Po vydarenom vstupe do kvalifikácie ME 2015 by futbalisti Slovenska radi pokračovali vo víťaznom trende. "Vieme dobre, že máme pred sebou zápas, ktorý je potrebné výsledkovo zvládnuť, ak chceme pomýšľať na nejaký úspech. Nebude to jednoduché. Gruzínci majú veľmi dobrú mládežnícku základňu, v kategórii do 17 a 19 rokov vyradili také veľmoci ako sú Anglicko či Belgicko," skonštatoval I. Galád.

Tabuľka 3. skupiny:

1. Slovensko 1 1 0 0 7:1 3
2. Škótsko 1 1 0 0 3:0 3
3. Gruzínsko 0 0 0 0 0:0 0
Holandsko 0 0 0 0 0:0 0
5. Luxembursko 2 0 0 2 1:10 0

Nominácia

brankári: Dobrivoj Rusov (FC Spartak Trnava), Patrik LeGiang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Wigan Athletic)

obrancovia: Dionatan do Nascimento Teixeira (FK Dukla Banská Bystrica), Michal Janec (MFK Ružomberok), Norbert Gyömbér (Calcio Catania), Lukáš Pauschek (AC Sparta Praha), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava)

stredopoliari: Albert Rusnák (Manchester City), Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo), Jakub Paur (MŠK Žilina), Michal Škvarka (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AFC Ajax Amsterdam), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Richard Lásik (Brescia Calcio), Jaroslav Mihálik (MŠK Žilina)

útočníci: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Filip Oršula (MSV Duisburg), Milan Lalkovič (Walsall FC), Lukáš Szabo (FC Slovan Liberec)

Náhradníci:

Brankár: Viktor Budinský (Dukla Banská Bystrica), Patrik Hipp (FC Nitra)

Obrancovia: Adam Ambra (UC AlbinoLeffe/Tal.), Dávid Hudák (ŠK Slovan Bratislava)

Stredopoliari: Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica), Ján Dzúrik (Partizán Bardejov), Ondrej Duda, Martin Bukata (obaja MFK Košice)

Útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Jakub Vojtuš (SC Olhanense/Portug.)

Najbližší program:

štvrtok 5. septembra:

18.00 Luxembursko 21 - Gruzínsko 21 /Differdange/

18.30 Holandsko 21 - Škótsko 21 /Nijmegen/

pondelok 9. septembra:

18.00 Luxembursko 21 - Holandsko 21 /Dudelange/

19.00 SR 21 - Gruzínsko 21 /Senec/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Galád nominoval proti Gruzínsku Lalkoviča aj Rusnáka