Galád cítil krivdu, za trénera ho nechce 10 z 12 delegátov zväzu

Ivan Galád skončil ako tréner dvadsaťjednotky.
Ivan Galád skončil ako tréner dvadsaťjednotky. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. nov 2014 o 13:55

Bol jediným trénerom za 12 rokov, ktorý viedol mladých futbalistov štyri roky.

BRATISLAVA. Návrh na nepredĺženie zmluvy s bývalým trénerom futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivanom Galádom podporilo desať z dvanástich členov Výkonného výboru SFZ.

Na stredajšom brífingu predstavitelia zväzu však bližšie nepriblížili, aké boli dôvody.

"Hlavný dôvod je, že pánovi Galádovi sa k 31. októbru skončila zmluva. Pán Galád za štyri roky odviedol kus dobrej práce."

Pýtal sa na dôvody

"Je jediným trénerom za posledných dvanásť rokov, ktorý štyri roky viedol reprezentáciu do 21 rokov a Výkonný výbor sa rozhodol, že zmluvu nebudeme ďalej predlžovať a budeme hľadať nového trénera na ďalšie obdobie," povedal prezident SFZ Ján Kováčik.

Podľa Kováčika má SFZ pri hľadaní Galádovho nástupcu čas do 31. decembra. "Máme nejaké mená, o ktorých uvažujeme, ale v tejto chvíli je predčasné o tom hovoriť."

Galád akceptoval oznámenie o konci pri úspešnom tíme, zaujímali ho však dôvody.

"Ivan v utorok predniesol oficiálnu správu za dvojročný kvalifikačný cyklus. Výkonný výbor sa tým zaoberal a na základe hlasovania sme sa dohodli, že nebudeme predlžovať spoluprácu s Ivanom Galádom."

"Pýtal sa na dôvody a tie dôvody, ktoré pán prezident spomínal - koniec zmluvy a rozhodnutie Výkonného výboru hľadať iného kandidáta, boli rozhodujúce. Myslím si, že pán Galád je tréner, ktorý odviedol veľmi veľa práce v dvoch dvojročných kvalifikačných cykloch," Povedal viceprezident pre štátnu reprezentáciu Karol Belaník

Cítil krivdu

"Dvakrát sa naša reprezentácia kvalifikovala do baráže, takže treba mu poďakovať za prácu, ktorú odviedol a budeme hľadať trénera, ktorý by nám pripravil pôdu na ďalšie dva, možno štyri roky, teda dve kvalifikačné obdobia," doplnil Belaník, ktorý ohľadom pocitu krivdy už bývalého kouča SR21 dodal:

"Ivan odviedol dobrú prácu, dosiahol veľmi dobré výsledky, tak je logické, že mal ambíciu pokračovať. My sme to vyhodnotili tak, že ten štvorročný kvalifikačný cyklus stačil a budeme sa pozerať po novom trénerovi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Galád cítil krivdu, za trénera ho nechce 10 z 12 delegátov zväzu