Gáboríka čakajú výstupné testy, Chárov stav nie je ideálny, Réway príde

Marián Gáborík by mohol byť cennou posilou pre slovenskú reprezentáciu. Na snímke (vľavo) sa snaží pretlačiť puk za chrbát brankára Montrealu Dustina Tokarského.
Marián Gáborík by mohol byť cennou posilou pre slovenskú reprezentáciu. Na snímke (vľavo) sa snaží pretlačiť puk za chrbát brankára Montrealu Dustina Tokarského. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. apr 2015 o 18:39

Prvoradé je doliečiť sa. Nebolo by vhodné, ak by som mal len zaberať miesto v mužstve niekomu inému a uškodiť tímu. Musím brať ohľad aj na to, povedal Chára.

BRATISLAVA. Na pondelňajšom zraze v Starom Smokovci sa trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtekovi bude hlásiť už aj obranné duo Sparty Praha Marek Ďaloga a Juraj Mikuš.

Vedenie národného tímu cez víkend kontaktovalo i Mariána Gáboríka. V utorok ho čakajú výstupné testy v NHL. "Po nich budeme stopercentne vedieť, ako je na tom," ozrejmil generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

V najbližšom období bude telefonovať so Zdenom Chárom.

Nie je v poriadku

Vysoký obranca však vo večernom spravodajstve Rádia Slovensko uviedol, že sa necíti zdravotne v poriadku. "Nechcel by som teraz dávať veľké vyjadrenia, ale môj stav nie je ideálny," hovoril.

"Prvoradé je doliečiť sa. Nebolo by vhodné, ak by som mal len zaberať miesto v mužstve niekomu inému a uškodiť tímu. Musím brať ohľad aj na to," dodal.

Po skončení klubovej sezóny prežíva veľké sklamanie. "Sezóna bola náročná psychicky, nebolo ľahké hrať pod tlakom," prezradil Chára.

"Veril som, že budeme posledný tím, ktorý sa dostane do play-off. Teraz je to pre nás ťažké."

Traja z NHL od 21. apríla

Okrem dua Gáborík - Chára je v hre aj príchod Marka Daňa. Pre útočníka Columbusu sa sezóna rovnako skončila. Čakať však musí na vývoj farmárskeho Springfield Falcons v AHL.

Ak by sa tímu podarilo postúpiť do play-off, vzhľadom na dvojcestný kontrakt by musel hrať na farme. "Rovnako sledujeme aj vývoj Springfieldu v AHL, kde poslal Columbus Marka Daňa," upozornil.

Zo zámoria sú pre potreby reprezentácie zatiaľ k dispozícii obranca Andrej Meszároš z Buffala a útočníci Richard Pánik z Toronta a Tomáš Kopecký z Floridy.

Všetci traja by sa k tímu mali pripojiť na zraze v utorok 21. apríla.

Konrád namiesto Čiliaka

Na pondelňajší zraz mal prísť už aj brankár Komety Brno Marek Čiliak. Pre rodinné záležitosti sa tak nestane. "Marekovi sa narodil v piatok syn a rozhodol sa zostať pri rodine," ozrejmil na oficiálnom webe SZĽH Sýkora.

"Jeho miesto zaujme Branislav Konrád. Ján Laco je chorý. Tréneri povolajú na týždeň, ktorý strávime pod Tatrami, Denisa Godlu."

Po piatku je tiež jasné, že útočník Sparty Lukáš Cingel má poranené rameno a šampionát bude sledovať len pri televíznej obrazovke.

Vyšetrenie v pondelok absolvuje Martin Réway. K tímu sa pripojí od prvého dňa zrazu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Gáboríka čakajú výstupné testy, Chárov stav nie je ideálny, Réway príde