Gáborík po otrase mozgu znova trénuje

Marián Gáborík
Marián Gáborík (Autor: sita/ap)
TASR|3. mar 2011 o 11:55

Slovenský hokejový reprezentant Marián Gáborík urobil významný krok k svojmu návratu na ľadové ovály zámorskej NHL.

NEW YORK. Kanonier New Yorku Rangers sa v stredu zúčastnil na tímovom tréningu a podľa denníka Newsday nebolo na jeho prejave badať žiadne symptómy otrasu mozgu.

Gáborík chýba "jazdcom" od 20. februára, zranenie však utrpel už týždeň predtým, keď sa v dueli s Pittsburghom zrazil s obrancom Brooksom Orpikom. Hviezdny útočník hral s otrasom mozgu ešte ďalšie dva zápasy, než mu pretrvávajúce bolesti a problémy s koncentráciou vystavili definitívnu stopku.

Klub zatiaľ neinformoval, kedy by sa mohol 29-ročný krídelník vrátiť do súťažného diania, jeho opätovné zapojenie do tréningového procesu však naznačuje, že by to mohlo byť skoro.

Gáborík bol v minulej sezóne s 42 gólmi suverénne najlepším strelcom a s 86 bodmi najproduktívnejším hráčom svojho tímu, v aktuálnom ročníku však vinou početných zranení a chorôb (vykĺbené rameno, chrípka, problémy so slabinami) stihol odohrať iba 47 stretnutí s bilanciou 17 gólov a 21 asistencií.

Okrem "Gabbyho" sa do stredajšieho tréningu zapojili aj ďalší maródi v newyorskom mužstve. Zadák Marc Staal prvýkrát otestoval svoje problémové koleno a po zranení ramena sa na ľade objavil aj Ukrajinec Ruslan Fedotenko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík po otrase mozgu znova trénuje