Gáborík mohol byť hrdinom Los Angeles, Jurčo bol iba na tribúne

Hráči Tampy zdolali Ottawu i bez pomoci Petra Budaja v bráne.
Hráči Tampy zdolali Ottawu i bez pomoci Petra Budaja v bráne. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. mar 2017 o 06:20

Brankár Peter Budaj sedel na lavičke náhradníkov, jeho Tampa ale uspela.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Gáborík sa mohol stať hrdinom stretnutia medzi Los Angeles Kings a Arizonou Coyotes. V piatej sérii samostatných nájazdov ale nepremenil svoj pokus. Arizona rozhodla o svojej výhre v jedenástej sérii.

Po päťzápasovej odmlke si štatistiky v NHL o jeden kanadský bod zlepšil slovenský hokejový obranca Andrej Sekera. Tridsaťročný bek Edmontonu asistenciou prispel k utorňajšej výhre proti Dallasu 7:1, ktorou Oilers prerušili sériu troch prehier.

Andrej Sekera (druhý zľava) má na konte už 28 kanadských bodov.
Andrej Sekera (druhý zľava) má na konte už 28 kanadských bodov. (Autor: TASR/AP)

Ofenzívne ladený zadák dosiahol svoj dvadsiaty ôsmy bod v sezóne (7+21). Stále platí, že neskóroval už od 26. januára.

Florida zdolala Toronto 7:2, hosťujúci obranca Martin Marinčin skončil zápas s jedným mínusovým bodom. Hviezdou zápasu bol Thomas Vanek, ktorý prišiel na Floridu pred uzávierkou prestupov. Zaznamenal štyri asistencie, čím si vytvoril osobný rekord a zároveň vyrovnal rekord klubu.

Rovnako po jednej mínuske mali aj útočníci Chicaga Marián Hossa a Richard Pánik, ich tím však zvíťazil v Montreale 4:2 a ujal sa vedenia v Centrálnej divízii aj Západnej konferencii.

Iba na tribúne bol tretí slovenský útočník v službách Chicaga Tomáš Jurčo.

"Vybudovali sme si náskok, v úvode tretej tretiny sme viedli 3:0, zrazu však bolo len 3:2. Očakávali sme tlak, ale chceme lepšie nakladať s takouto situáciou a skôr zavrieť' zápas," podotkol Patrick Kane, ktorý gólom a dvoma asistenciami pokazil domácemu brankárovi Careymu Priceovi jubilejný päťstý duel v základnej časti NHL.

Alexander Ovečkin ukončil svoju najdlhšiu sériu v kariére bez streleného gólu a po desiatich zápasoch dal gól Minnesote. "Nebola to perfektná strela, ale mal som pred ňou niekoľko celkom dobrých príležitostí, ktoré sa neskončili gólom," skonštatoval.

Tridsaťjedenročný ruský útočník sa presadil prvý raz od 19. februára. Bol to jeho 28. gól v ročníku.

"Je to kanonier a som presvedčený, že tento zásah mu dodal sebavedomie. Hneď sa to odrazilo na jeho korčuľovaní, veľakrát po ňom ešte zamestnal súperovu obranu," všimol si Nicklas Bäckström, ktorý sa na víťazstve 4:2 podieľal troma asistenciami a na konte má celkovo už 71 kanadských bodov v ročníku.

V nočných zápasoch uspela aj Tampa, ktorá zdolala Ottawu 2:1 po predĺžení. Slovenský gólman Peter Budaj v drese víťazného mužstva bol iba na striedačke, prednosť dostal Andrej Vasilevsky.

Naplánované stretnutie medzi tímami New Jersey Devils a Winnipeg Jets museli preložiť pre snehovú búrku. Náhradný termín duelu v Prudential Center stanovili o dva týždne na utorok 28. marca. Informoval o tom server nhl.com.

NHL - výsledky:

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:3pp (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Góly:
13. Nordström (Stempniak, Wallmark), 21. E. Lindholm - 39. Ho-Sang (Kuľomin), 40. Chimera (Clutterbuck, De Haan), 61. Tavares (Ho-Sang, Leddy)

Washington Capitals - Minnesota Wild 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly:
20. Schmidt (Ovečkin, Nicklas Bäckström), 35. Ovečkin (Carlson, Nicklas Bäckström), 38. Kuznecov (Nicklas Bäckström, Carlson), 55. Beagle (Orlov) - 41. Dumba (Mikael Granlund), 45. E. Staal (M. Koivu, Suter)

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 7:2 (3:1, 3:1, 1:0)
Góly:
1. Barkov (Huberdeau), 11. Sceviour (MacKenzie, Matheson), 15. Marchessault (Vanek), 25. Marchessault (Barkov, Vanek), 37. R. Smith (Yandle, J. Jokinen), 40. J. Jokinen (Vanek, Trocheck), 43. Yandle (Vanek, Trocheck) - 14. Komarov (W. Nylander), 39. Sošnikov (M. Martin, B. Boyle)

/obranca Martin Marinčin (Toronto) odohral presne 18 minút a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Góly:
53. Byron (Gallagher, Davidson), 57. Sh. Weber (Galchenyuk, A. Radulov) - 13. P. Kane (Anisimov, Hjalmarsson), 31. Oduya, 41. Panarin (Schmaltz, P. Kane), 59. Toews (P. Kane, Keith)

/útočník Marián Hossa (Chicago) odohral 16 minút a 39 sekúnd, dva razy vystrelil na bránu súpera, štyrikrát zablokoval strelu súpera, raz stratil puk a zaznamenal jeden mínusový bod/

/útočník Richard Pánik (Chicago) odohral 15 minút a 51 sekúnd, dva razy vystrelil na bránu súpera, pripísal si tri bodyčeky, raz zablokoval strelu súpera, raz získal aj stratil puk a zaznamenal jeden mínusový bod/

/útočník Tomáš Jurčo (Chicago) sa nezmestil do zostavy/

Artemi Panarin prekonáva Careyho Prica.
Artemi Panarin prekonáva Careyho Prica. (Autor: TASR/AP)

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Góly:
23. Wingels - 4. Point (Dotchin, Coburn), 65. Hedman (Palát)

/brankár Peter Budaj (Tampa) sedel na striedačke/

Edmonton Oilers - Dallas Stars 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Góly:
13. Pouliot (Kassian), 19. Klefbom (Lucic, Draisaitl), 23. Nurse, 30. Desharnais (Slepyšev, SEKERA), 32. Maroon (Draisaitl), 53. Nugent-Hopkins (Lucic, Eberle), 54. McDavid (Maroon, Kassian) - 26. Ritchie (McKenzie, Cracknell)

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) odohral 20 minút a 24 sekúnd, raz vystrelil na bránu súpera, pripísal si jeden bodyček, päťkrát zablokoval strelu súpera, raz stratil puk a do kanadského bodovania si pripísal bod za asistenciu/

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 2:3 sn (0:0, 1:0, 1:2 - 1:2)
Góly:
26. Toffoli (Muzzin, Kopitar), 59. Toffoli (J. Carter, Kopitar) - 46. M. Domi (Dvorak, Chychrun), 60. M. Domi (Doan, Vrbata), rozhodujúci sam. nájazd DeAngelo

/útočník Marián Gáborík (LA Kings) nebodoval/

San Jose Sharks - Buffalo Sabres 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Góly:
32. Pavelski (Couture, J. Thornton), 40. Haley, 46. Pavelski (DeMelo, J. Thornton), 55. Couture (J. Ward, Marleau) - 2. Eichel (Moulson, Gorges)

New Jersey Devils - Winnipeg Jets
- nehrali pre snehovú búrku

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík mohol byť hrdinom Los Angeles, Jurčo bol iba na tribúne