Futbalistom Banskej Bystrice meškajú výplaty

Zimná príprava bystrických futbalistov.
Zimná príprava bystrických futbalistov. (Autor: TASR)
SITA|29. jan 2013 o 18:32

Mnohí hráči sú klubu vďační, že môžu hrať v Corgoň lige, preto radšej mlčia, povedal nemenovaný zdroj pre profutbal.sk.

BANSKÁ BYSTRICA. V slovenskom futbalovom klube FK Dukla Banská Bystrica majú finančné problémy. Informuje o tom portál profutbal.sk s tým, že hráčom meškajú peniaze.

"Mnohí nevideli výplatu už od leta, iní pár mesiacov. Je to rôzne. Vzťahuje sa to nielen na hráčov A-tímu, ale aj B-mužstvo, mládežníckych trénerov či niektorých zamestnancov klubu," povedal pre profutbal.sk zdroj blízky Dukle, ktorá je po jeseni na 10. mieste tabuľky.

Napriek týmto okolnostiam hráči údajne mlčia. Profutbal.sk informuje, že mladší futbalisti majú strach, iní v zmluvách podpísali, že nebudú poskytovať informácie bez upovedomenia vedenia.

Futbalisti udržiavajú v sebe nádej, že v blízkom čase uvidia peniaze, ktoré im patria.

"Mnohí hráči sú radi, že môžu hrať v Corgoň lige a vďační, že im Dukla dala túto možnosť. Preto radšej mlčia. Bohužiaľ, na úkor toho, že nedostávajú výplaty a ani prémie," uvádza ďalej v článku profutbal.sk z nemenovaného zdroja.

Situácia s podlžnosťami by sa mala zlepšiť transferom slovenského reprezentanta do 21 rokov a obrancu "vojakov" Norberta Gyömbéra do talianskeho klubu Catania Calcio.

Talentovaný 20-ročný stopér sa dohodol s tímom Serie A na pôsobení od leta 2013 do konca júna 2017.

Generálny riaditeľ FK Dukla Banská Bystrica Tomáš Geist reagoval pre profutbal.sk slovami: "Ani náš klub sa nevyhol určitej zhoršenej finančnej situácii. Nepopieram, že niektorí hráči nemajú vyplatené všetky financie podľa zmlúv, ale pracujeme na tom, aby sme zmazali všetky dlhy. Dokazuje to aj pondelňajší transfer Norberta Gyömbéra."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalistom Banskej Bystrice meškajú výplaty