Jar Fortuna ligy sa začne veľkým šlágrom, základnú časť ukončí najväčšie derby

Cesar Blackman (vľavo) a Jaromír Zmrhal v zápase ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda.
Cesar Blackman (vľavo) a Jaromír Zmrhal v zápase ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
TASR|9. dec 2022 o 17:08

Pozrite si program úvodného kola jarnej časti Fortuna ligy.

BRATISLAVA. Úvodný zápas jarnej časti Fortuna ligy je na programe v piatok 10. februára 2023. Ligovú jar začne duel 19. kola MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín, ktorý má úvodný výkop o 17.30 h. Informoval o tom portál fortunaliga.sk.

Zimná prestávka bez zápasov Fortuna ligy potrvá presne 74 dní. Posledným jesenným zápasom bola dohrávka 17. kola medzi Ružomberkom a FC ViOn (27.11.2022).

V úvodnom jarnom kole sa uskutoční aj šláger prvých dvoch tímov tabuľky. V nedeľu 12. februára privíta FC DAC 1904 Dunajská Streda lídra a úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava, pričom tímy od seba delia len tri body.

Do konca základnej časti Fortuna ligy ostávajú ešte štyri kolá (19. – 22. kolo FL). Potom sa rozdelí tabuľka na dve časti. Prvých šesť tímov bude hrať v skupine o titul a spodná šestka v skupine o udržanie sa.

Prvé tri tímy tabuľky, teda Slovan, DAC 1904 a Spartak Trnava už majú istotu prvej šestky a posledný Liptovský Mikuláš už vie, že bude hrať v spodnej šestke. Ostatní o svoje pozície budú bojovať.

Kompletné posledné kolo základnej časti (22. kolo) sa hrá v rovnaký čas, a to v sobotu 4. marca o 16.30 h. V tomto kole je na programe aj tradičné slovenské derby Slovan - Spartak Trnava.

Fortuna liga - program 19. kola

Piatok 10. februára 2023 o 17.30 h: MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín

Sobota 11. februára o 15.00 h: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce, MŠK Žilina - MFK Skalica, FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Železiarne Podbrezová, MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Spartak Trnava

Nedeľa 12. februára 17.30 h: FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Jar Fortuna ligy sa začne veľkým šlágrom, základnú časť ukončí najväčšie derby