Messi sa mal stretnúť s Ronaldom. Žreb sa však zopakuje

Lionel Messi v drese Paríž St. Germain.
Lionel Messi v drese Paríž St. Germain. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2021 o 12:32 (aktualizované 13. dec 2021 o 14:18)

Počas žrebu osemfinále došlo k chybe.

NYON. Futbalisti Chelsea Londýn sa ako obhajcovia trofeje mali stretnúť v osemfinále Ligy majstrov 2021/2022 s Lille OSC.

Pôvodne o tom rozhodol pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Najväčším šlágrom mal byť duel Paríža St. Germain s Manchestrom United, v ktorom mohli proti sebe nastúpiť Lionel Messi s Cristianom Ronaldom.

Žreb sa však bude opakovať.

UEFA pri ňom totiž spravila nezvyčajnú chybu, keď aktéri zle nalosovali súpera pre FC Villarreal (Manchester United), pričom obaja už hrali proti sebe v skupine.

K Villarrealu priradili Manchester City, ale vzápätí už United chýbali pri možnosti žrebu pre Atlético Madrid.

"Po technickom probléme so softvérom, ktorý mal signalizovať možnosť alebo nemožnosť výberu tímov pri žrebovaní, sa celý žreb zopakuje odznova o 15.00 SEČ," potvrdila UEFA na oficiálnom webe.

Taliansky Inter Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom mal zabojovať o postup do štvrťfinále s Ajaxom Amsterdam.

(Autor: SofaScore)

Reakcie na pôvodný žreb

/zdroj: uefa.com/

Julian Nagelsmann, tréner Bayernu: "Je to dobrý žreb. Dobrý a zaujímavý súper v krásnom meste. Teším sa. Bude to zaujímavé a emotívne."

Joe Cole, bývalý hráč Chelsea a Lille: "Chelsea môže byť šťastná. Vyhla sa Bayernu aj Realu. LOSC je zaujímavý a ťažký súper, bude hrať agresívne. Bude to zaujímavý dvojzápas, Lille nemá čo stratiť."

Michael Owen, bývalý útočník Manchestru United: "Môže to byť poslednýkrát, keď sa Messi stretne s Ronaldom. Paríž má senzačných hráčov a vždy plnia titulky novín. Ale pre Manchester United by to nemusela byť nemožná úloha."

Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu: "Keď som videl žreb, bohužiaľ sa mi vybavila minulá sezóna, keď sme dostali Porto a vypadli s ním. Teraz máme ďalší portugalský klub. Tak ako vždy v Lige majstrov, bude to boj. Očakávam však, že sa ukážeme lepšie ako naposledy."

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami, mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené.

Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny. Úvodné stretnutia osemfinále sa odohrajú 15. a 16., resp. 22. a 23. februára, odvety sú na programe 8. a 9., resp. 15. a 16. marca.

Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Finále je v pláne 28. mája budúceho roka v Petrohrade. Od tejto sezóny sa vo vyraďovačke už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov.

Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2x15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 m.

Liga majstrov - žreb osemfinále

Benfica Lisabon - Real Madrid

FC Villarreal - Manchester City

Atletico Madrid - Bayern Mníchov

FC Salzburg - FC Liverpool

Inter Miláno - Ajax Amsterdam

Sporting Lisabon - Juventus Turín

Chelsea Londýn - LOSC Lille

Paríž St. Germain - Manchester United

Liga majstrov - program

15., 16., 22., 23. februára 2022: prvé zápasy osemfinále

8., 9., 15., 16. marca: odvety osemfinále

18. marca: žreb štvrťfinále, semifinále a finále

5., 6. apríla: prvé zápasy štvrťfinále

12., 13. apríla: odvety štvrťfinále

26., 27. apríla: prvé zápasy semifinále

3., 4. mája: odvety semifinále

28. mája: finále (Petrohrad)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Messi sa mal stretnúť s Ronaldom. Žreb sa však zopakuje