Zlaté Moravce zachránili stratený zápas, stiahli trojgólové manko

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce.
Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce. (Autor: TASR)
TASR|12. nov 2022 o 17:33 (aktualizované 12. nov 2022 o 18:21)

Banská Bystrica nevyužila komfortné vedenie.

Fortuna liga - 18. kolo

Zlaté Moravce - Banská Bystrica 4:4 (0:1)

Góly: 60. Ďubek (z 11 m), 75. Brenkus, 77. Niarchos, 90+5. Vestenický - 51. a 69. Depetris, 23. Uhrinčať, 56. Polievka

ČK: Záhumenský (B. Bystrica)

Rozhodovali: Ziemba - Kmec, Halíček. ŽK: Šuvalija - Záhumenský, Rymarenko, Willweber, Hanes

Zlaté Moravce: Lukáč - Čonka (83. Vestenický), Šuvalija, Toml, Šula - Múdry (73. Brenkus), Ďubek, Pintér (25. Pinte) - Mondek, Niarchos, Almeida

Banská Bystrica: Hruška - Záhumenský, Willweber, Uhrinčať, Migaľa - Rymarenko (87. Ľupták), Richtárech (87. Kupčík), Faško, Slávik - Polievka (79. Hanes), Depetris (70. Franko)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

ZLATÉ MORAVCE. Futbalisti Zlatých Moraviec prehrávali doma v 18. kole Fortuna ligy s Banskou Bystricou už 1:4, napokon však dokázali remizovať 4:4.

V 72. minúte bol vylúčený hosťujúci Timotej Záhumenský a ViOn v priebehu dvadsiatich minút dokázal zmazať trojgólové manko.

V piatej minúte nadstaveného času vyrovnal prvým gólom v sezóne striedajúci Tomáš Vestenický.

Ivan Galád, tréner Z. Moraviec: "Banská Bystrica sa ukázala ako progresívne mužstvo, ktoré vie čo chce hrať. Prehrávali sme dvakrát o tri góly, ale stále sme chceli s pokorou hrať až do konca. Som hrdý na našich chlapcov, že dreli až do samého konca a som šťastný za nich že sa im podarilo vyrovnať. Mám rád , keď sú v stretnutí emócie, ale len tie pozitívne. Som smutný, že na strane Dukly sú zranení hráči, ale určite v tom nehľadajte žiaden úmysel z našej strany."

Michal Ščasný, tréner Dukly Banská Bystrica: "Chcem, aby táto tlačovka bola bez emócií a nie ako to bolo na konci stretnutia. Gratulujem domácim k remíze a trénerovi k tomu, že odkedy prevzal mužstvo ešte v lige neprehral. Myslím si že hlavne jeden pán by mal chrániť zdravie hráčov.

Ľubo Wilveber má zlomený nos, Uhrinčať má vykĺbené rameno avšak v týchto prípadoch nebol pískaný ani faul. Vrátim sa k stretnutiu s Dunajskou Stredou, kde sme mali kopať pokutový kop, na našu písomnú sťažnosť nám prišiel list, že sme mali pravdu, ale body nám nikto nevráti. Toto, čo predvádzajú páni na hracej ploche je niečo nemyslitelné.

Tabuľka Fortuna ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlaté Moravce zachránili stratený zápas, stiahli trojgólové manko