Šance Dunajskej Stredy na postup sú takmer nulové. Tréner zobral výsledok na seba

Tréner DAC Dunajská Streda Xisco Muňoz.
Tréner DAC Dunajská Streda Xisco Muňoz. (Autor: TASR)
SITA|26. júl 2024 o 09:25

Tréner Xisco Muňoz sa po dueli ospravedlnil všetkým fanúšikom úradujúceho slovenského vicemajstra.

BRATISLAVA. Futbalisti slovenského klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v prvom zápase 2. kvalifikačného Európskej konferenčnej ligy na ihrisku azerbajdžanského FK Zira Baku vysoko 0:4 a ich šanca na postup ďalej je tak pred budúcotýždňovou odvetou na Žitnom ostrove len v rovine teórie.

Dunajskostredčania sa tak s treťou najprestížnejšou pohárovou súťažou na "starom kontinente" pravdepodobne rozlúčia expresne rýchlo.

Zverencom španielskeho trénera Xisca Muňoza duel vôbec nevyšiel po hernej stránke, zvlášť nevydarenými časťami zápasu boli záver úvodnej štyridsaťpätminútovky a začiatok tej druhej. V oboch úsekoch hostia inkasovali po dva góly.

Strelecky sa darilo dvojgólovému domácemu útočníkovi Davitovi Volkovimu, po jednom zásahu zaznamenali Raphael Utzig a Martins Junior.

"Myslím si, že tento zápas a výsledok sú mojou chybou. Nedokázal som presvedčiť hráčov o dôležitosti tohto zápasu.

Nezostáva nám nič iné len sa ospravedlniť fanúšikom a všetkým ľuďom okolo klubu, pretože z tohto výsledku bude veľmi náročné vrátiť sa a zvrátiť ho,“ sebakriticky zhodnotil tréner Muňoz pre oficiálny klubový web.

Počas celého zápasu si hráči DAC vypracovali iba jeden strelecký pokus do priestoru bránky.

"Mali sme nejaké náznaky šancí, ale bolo toho od nás málo. Domáci vyhrávali súboje, boli rýchlejší a ukázali väčšiu túžbu po víťazstve.

Nám nezostáva nič iné, len si uvedomiť, kde sa nachádzame. Našou úlohou trénerov je teraz presvedčiť hráčov, ako majú hrať, keď hrajú zápas s takým silným súperom.

Jediná cesta je ešte tvrdšie pracovať,“ dodal bývalý stratég gruzínskeho Dinama Tbilisi či anglických tímov FC Watford a Sheffield Wednesday.

Futbalisti Dunajskej Stredy sa o postupový zázrak pokúsia v domácej odvete, ktorá je na programe vo štvrtok 1. augusta.

Ešte predtým "žltomodrých" čaká duel 1. kola slovenskej najvyššej súťaže, DAC nastúpi v nedeľu 28. júla na ihrisku FC Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Šance Dunajskej Stredy na postup sú takmer nulové. Tréner zobral výsledok na seba