Zidane odmietol Paríž St. Germain, chce trénovať reprezentáciu

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. jún 2022 o 13:35

Francúzsky klub údajne rokuje s Galtierom z Nice.

PARÍŽ. Zinedine Zidane v budúcej sezóne 2022/2023 nepovedie futbalistov francúzskeho klubu Paríž St. Germain. Referuje o tom web denníka AS s odvolaním sa na RMC Sport.

Ako sa píše, pre Zidane je jediným momentálnym cieľom prevziať po MS v Katare francúzsku reprezentáciu.

Tú momentálne trénuje Didier Deschamps, no zmluvu s Francúzskou futbalovou federáciou (FFF) má iba do konca tohto kalendárneho roka.

Štyridsaťdeväťročný Zidane do budúcna nezatvára dvere pred pôsobením v parížskom klube, no momentálne má priority nastavené inak.

Keďže Argentínčan Mauricio Pochettino s najväčšou pravdepodobnosťou nebude pokračovať na lavičke PSG, funkcionári z Parku princov vynaložili maximálne úsilie, aby presvedčili na spoluprácu Zidana.

Ten v rokoch 2016-2018 trikrát po sebe vyhral s Realom Madrid prestížnu Ligu majstrov. Trofej za víťazstvo v nej stále chýba vo vitríne Parížanov, a práve Zidane mal byť pre nich tým správnym mužom, ktorý to zmení.

Parížsky klub už údajne rokuje s konkurenčným OGC Nice na uvoľnení trénera Christopha Galtiera. Očakáva sa, že rokovania sa v nadchádzajúcich dňoch zintenzívnia, keď bude Pochettinov odchod oficiálny.

Galtier má v Nice zmluvu ešte na dva roky. Do Nice prišiel vlani v lete po tom, ako získal majstrovský titul v Ligue 1 s tímom Olympique Lille, kde spolupracoval s novým poradcom Paríža St. Germain Luisom Camposom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Zidane odmietol Paríž St. Germain, chce trénovať reprezentáciu