Dal na Pekaríkovu radu. Je to krásne mesto, povedal mi. Tréner sa na neho môže spoľahnúť

Denis Vavro na lavičke Wolfsburgu.
Denis Vavro na lavičke Wolfsburgu. (Autor: REUTERS)
Sportnet|24. sep 2024 o 19:10

Denisa Vavra pochválil tréner. Preto hrá za Wolfsburg, vraví.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Denis Vavro počas posledného víkendu debutoval v nemeckej Bundeslige. 

Nastúpil na záverečné minúty zápasu jeho Wolfsburgu s Bayerom Leverkusen (3:4). Stal sa 29. Slovákom v najvyššej nemeckej súťaži. 

Odchovanec žilinského futbalu priznal, že jeho reprezentačný kolega sa výraznou mierou podieľal na jeho hosťovaní z dánskej Kodane.

„Samozrejme, že som s Petrom (Pekaríkom) hovoril, keď sme sa stretli v národnom tíme,” priznal Vavro pre Wolfsburger Allgemeine Zeitung. 

Práve Pekarík sa podpísal pod posledný triumf Wolfsburgu v Bundeslige v roku 2009. „Povedal mi, že Wolfsburg je malé, tiché, ale krásne mesto,” dodal Vavro.

Pekarík by sa mal najnovšie vrátiť na slovenské trávniky, a to do materskej Žiliny, ktorá na predaji tejto dvojici obrancov zarobila dohromady viac ako dva milióny eur.

Slovenský futbalista v drese VfL Wolfsburg Denis Vavro (vpravo), jeho spoluhráči a tréner družstva Ralph Hasenhüttl.
Slovenský futbalista v drese VfL Wolfsburg Denis Vavro (vpravo), jeho spoluhráči a tréner družstva Ralph Hasenhüttl. (Autor: TASR/AP)

Podľa nemeckých zdrojov je súčasťou hosťovania Denisa Vavra vo Wolfsburgu aj neskoršia kúpna opcia vo výške dvoch miliónov eur, ktoré by putovali do Kodane.

Samotný Slovák by si vraj vedel predstaviť zotrvanie v Nemecku: „Ak to bude možné, ja s tým súhlasím. Bolo by to fajn.”

Práve Vavra nedávno pochválil jeho kouč Ralph Hasenhüttl. „V dueloch je dominantný. Je robustný a dobrý vo vzdušných súbojoch. Je takisto hráčom, na ktorého sa môžem spoľahnúť v každej situácii, keď ho ho potrebujem,” vysvetlil kouč.

„Preto je s nami,” zakončil tréner Wolfsburgu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Dal na Pekaríkovu radu. Je to krásne mesto, povedal mi. Tréner sa na neho môže spoľahnúť