VIDEO: Návrat velikána neznamenal výhru. Argentína zakopla, Brazíliu spasil náhradník

Hráči Argentíny a Venezuely.
Hráči Argentíny a Venezuely. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|11. okt 2024 o 07:54

Brazília sa dostala na štvrtú priečku a preskočila Ekvádor.

BRATISLAVA. Nevýrazná Brazília vo štvrtok v juhoamerickej kvalifikácii na majstrovstvá sveta vo futbale zvíťazila nad Čile 2:1 vďaka gólu striedajúceho Luiza Henriqueho z 89. minúty.

Po štyroch prehrách z posledných piatich kvalifikačných zápasov a sérii slabých výkonov sa Brazília musela spamätať z rýchleho inkasovaného gólu, keď Eduardo Vargas v druhej minúte poslal domácich do vedenia presnou hlavičkou po prihrávke Felipeho Loyolu.

Čile premárnilo šance na zvýšenie svojho náskoku. Brazílii sa podarilo vyrovnať v nadstavenom čase pred prestávkou, keď Savinho dobre zbehol po pravej strane a prešiel cez Igora Jesusa, ktorý hlavou skóroval pri debute v národnom tíme.

Brazília kontrolovala druhý polčas a zaslúžene zvíťazila v závere, keď sa presadil Jesusov spoluhráč z tímu Luiz Henrique, ktorý rozhodol z hranice šestnástky a zachránil päťnásobným majstrom sveta veľmi potrebné tri body.

Brazília sa vďaka tomuto víťazstvu dostala na štvrté miesto v tabuľke s 13 bodmi, dva body za Uruguajom a osem za vedúcou Argentínou. Čile je druhé od konca s piatimi bodmi.

Predtým vo štvrtok vedúca Argentína remizovala s Venezuelou 1:1, keď sa Lionel Messi vrátil po zranení.

Radosť hráčov Brazílie po góle do siete Čile.
Radosť hráčov Brazílie po góle do siete Čile. (Autor: REUTERS)

Argentínsky kapitán skvele asistoval Nicolasovi Otamendimu na premočenom ihrisku, a otvoril skóre 13 minút po výkope.

Neúnavná Venezuela bojovala a vyrovnala hlavičkou Salomona Rondona v druhom polčase.

Bolívia v dobrej forme vyhrala 1:0, čo bolo jej tretie víťazstvo po sebe, a uštedrila druhej Kolumbii prvú prehru v kvalifikácii.

Bolívia, ktorá sa snažila ukončiť 13-zápasovú sériu bez víťazstva proti svojmu súperovi, začala dobre, ale väčšinu zápasu musela hrať s desiatimi mužmi, keďže Hector Cuellar bol v 20. minúte vylúčený za zostrelenie útočníka Rogera Martineza ako posledného muža.

Domácim sa však podarilo vyhrať, keď sa v blízkosti pravej postrannej čiary presadil Miguel Terceros, ktorý prekonal dvoch kolumbijských obrancov a v 58. minúte sa presadil ľavačkou, ktorá letela do ľavého horného rohu.

Argentína je na čele tabuľky s 19 bodmi, tri pred Kolumbiou a štyri pred tretím Uruguajom, ktorý má zápas k dobru a v piatok sa stretne s posledným Peru.

Brazília sa dostala na štvrtú priečku a preskočila Ekvádor, ktorý je po bezgólovej remíze s Paraguajom na piatom mieste so ziskom 12 bodov.

Bolívia je za Ekvádorom na šiestom mieste s rozdielom gólov a Venezuela je siedma s bodovým odstupom. Iba prvých šesť miest má zaručené miesto na finálovom turnaji v roku 2026.

Kvalifikácia MS vo futbale 2026 - 9. kolo


Bolívia - Kolumbia 1:0 (0:0)

Gól: 58. Miguelito

ČK: 21. Cueliar (Bolívia)

Ekvádor - Paraguaj 0:0

Venezuela - Argentína 1:1 (0:1)

Góly: 65. Rondon - 13. Otamendi

Čile - Brazília 1:2 (1:1)

Góly: 2. Vargas - 45+1. da Cruz, 89. Henrique

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»VIDEO: Návrat velikána neznamenal výhru. Argentína zakopla, Brazíliu spasil náhradník