Domáci Kamerun zlyhal v penaltách, Egypt s hviezdnym Salahom je vo finále

Mohamed Salah.
Mohamed Salah. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|3. feb 2022 o 22:48 (aktualizované 3. feb 2022 o 23:00)

Tréner Egypta videl v 90. minúte červenú kartu.

Africký pohár národov 2022

Kamerun - Egypt 0:0, 1:3 p.k.

ČK: 90. Carlo Queiroz (Egypt, trenér)

Kamerun: A. Onana – Castelletto (99. Moukoudi), Ngadeu, Tolo – Fai, Hongla (108. J. E. Onana), Anguissa, Gouet (80. Siliki), Ngamaleu (86. N'Jie) – Toko Ekambi (98. Bassogog), Aboubakar

Egypt: Gabaski – Fathy, Mahmoud Hamdy, Abdel Monem, Alnaní (86. Lasheen) – Kamal (85. Ashour), El Solia (46. Trézéguet), El Fotouh – M. Salah (C), Marmúš (63. Sobhi), Mohamed (106. Sherif, 118. Zizo)

DOUALA. Futbalisti Egypta zvíťazili vo štvrtkovom semifinále turnaja Africký pohár národov 2022 nad Kamerunom 3:1 v jedenástkovom rozstrele, keď v riadnom hracom čase a v predĺžení gól nepadol.

Hviezdny kapitán Mohamed Salah sa k penalte ani nedostal. Jeho spoluhráči premenili tri, zatiaľ čo v kamerunskom mužstve zlyhali Harold Moukoudi, James Lea Siliki aj Clinton N'Jie.

Egypťania v nedeľu nastúpia vo finále proti Senegalu, ktorý v stredu v prvom semifinále zdolal Burkinu Faso 3:1.

LIVE STREAM zo zápasu

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Rekordný africký šampión Egypt sa prebojoval do záverečného súboja desiatykrát v histórii a pokúsi sa o zisk ôsmej trofeje.

Naposledy na kontinentálnom šampionáte uspel v roku 2010, pred piatimi rokmi v Gabone podľahol vo finále práve Kamerunu 1:2.

Priebeh zápasu Kamerun - Egypt na Africkom pohári národov 2022

Prvý polčas nepriniesol veľa vzruchu pred bránkami. Kamerun mohol poslať do vedenia v 18. minúte Ngadeu, ale hlavičkou po rohovom kope iba opečiatkoval brvno.

Po zmene strán si chcel Salah šikovne posunúť loptu okolo vybiehajúceho brankára Onanu, ten však nechal nohu na správnom mieste a zmaril črtajúcu sa šancu.

Domáci odpovedali hlavičkou Toka Ekambiho, ktorá však neprekvapila brankára Egypta. Neujal sa ani ďalší pokus kamerunského "snajpera", ktorý preletel vedľa ľavej žrde.

Carlos Queiroz, tréner Egypta.
Carlos Queiroz, tréner Egypta. (Autor: TASR/AP)

V závere riadneho hracieho času hlavný rozhodca vylúčil po dvoch napomínaniach žltou kartou trénera Egypta Carlosa Queiroza, ktorý dával hlasno najavo nesúhlas s jeho verdiktmi.

V predĺžení sa nič zaujímavé neudialo a na rad prišiel rozstrel. V ňom zaváhali až traja strelci Kamerunu.

Postupová radosť egyptských hráčov vypukla po góle Mohanada Lasheena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Domáci Kamerun zlyhal v penaltách, Egypt s hviezdnym Salahom je vo finále