Škandál v priamom prenose. Smiešna postavička v červenom, kričal komentátor

Ondrej Duda a rozhodca Steven McLean.
Ondrej Duda a rozhodca Steven McLean. (Autor: TASR)
Pavol Spál|16. okt 2024 o 08:00

Aký osud mali talentovaní Slováci?

BRASTISLAVA. Všetci, čo to videli boli v šoku, neuvážili slová.

„Škandál v priamom prenose. Dobre si zapamätajte meno Steven McLean smerom do budúcnosti. Smiešna postavička v červenom (rozhodca mal oblečený červený dres, pozn. red.). Nepochopiteľný verdikt, čo sa to tu deje,“ opisoval komentátor slovenskej televízie Ľuboš Hlavena . 

Neudržal sa ani expert v štúdiu a futbalový tréner Ladislav Hudec. „Blbí Škóti. Aj ľudia, ktorí nešportujú nech vidia, ako ťažko sa dá ovládať v takomto stave,“ dodal.

Bolo to v polovici októbra 2014. Futbalisti Slovenska do 21 rokov mali na dosah postup na majstrovstvá Európy, ale namiesto toho cítili obrovskú krivdu.

V odvete baráže o postup na veľký turnaj prehrali 1:3, keď ich totálne poškodil škótsky rozhodca Steven McLean. Krivda bola očividná, čo priznala aj talianska strana.

"Bola to však ohromná škoda. Šampionát do 21 rokov mohol zmeniť kariéru veľa futbalistom z našej generácie. Mohli sme sa predať do dobrých klubov a mohla z toho čerpať aj seniorská reprezentácia,“ spomínal v roku 2021 pre Sportnet jeden z pamätníkov, útočník Ivan Schranz. 

Mnohí odborníci o nich vtedy tvrdili, že takú silnú generáciu do 21 rokov už Slovensko dávno nemalo. Ako sa vyvíjala ich kariéra? Čo robia dnes?

Jeden z nich šiel na pláž a tragicky zahynul. Ďalší skončili v najlepších ligách a vyhrali Taliansky titul. Iný podstúpil osem operácii v priebehu jeden aj pol roka. Ďalší je spolumajiteľom klubu.

Dobrivoj Rusov (31)

V tom čase pôsobil v rodnej Trnave. V roku 2015 prestúpil do Piast Gliwice, kde pôsobil tri sezóny skôr ako náhradník a odchytal spolu 22 súťažných zápasov. Od roku 2018 je opäť v Trnave, kde vyhrali trikrát Slovenský pohár. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Aký mali osud a čo dnes robia?
  • Ktorý z nich šiel na pláž a tragicky zahynul.
  • Ktorý podstúpil osem operácii v priebehu jeden aj pol roka?
  • Ktorí skončili v najlepších ligách a vyhrali Taliansky titul.
  • Ktorý je spolumajiteľom klubu?
  • Aký osud mal škótsky rozhodca?

V sezóne 2018/19 ho zvolili fanúšikovia aj za najlepšieho hráča Spartaka. Dostal cenu s názvom Andel roka. Trnavskou jednotkou bol asi dva roky, stopli ho zranenia. V roku 2021 si v zápase v Žiline roztrhol krížny väz v kolene, musel podstúpiť operáciu a následne takmer rok trvajúcu pauzu. Vrátil sa, odchytal jeden zápas, na tréningu si však zranenie obnovil.

"Sám som v šoku, nechápem, prečo je to zlé, som z toho celého unavený,“ priznal vlani. Posledný ligový zápas odchytal v máji minulého roka. 

Dionatan Teixeira (mal by 32)

Pôvodom bol Brazílčan a v roku 2014 sa mu podaril unikát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škandál v priamom prenose. Smiešna postavička v červenom, kričal komentátor