Weiss obrátil zostavu naruby. Všetci boli vyčerpaní, musel som to urobiť

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
Pavol Spál|19. júl 2022 o 21:30

Tréner Ferencvárosu si robí žarty z toho, ako sa Weiss oblieka.

BUDAPEŠŤ. Košiciam (1997) a Petržalke (2005) to vyšlo ihneď na prvý pokus, Žilinčanom na piaty (2010). 

Iba táto trojica si v dejinách samostatnosti vybojovala účasť v Lige majstrov – v najprestížnejšej európskej súťaži, čím si futbalové kluby v tom čase výrazne privyrobili i finančne. 

Dvojnásobní šampióni Slovenska Košice a Petržalka tak majú päťdesiatpercentnú úspešnosť, šesťnásobnému majstrovi Žiline vyšiel jeden zo šiestich pokusov. 

Slovan je rekordérom v počte titulov. Najúspešnejší a najbohatší slovenský klub sa však do skupinovej fázy Ligy majstrov nikdy neprebojoval - pritom mal najviac šancí. 

Slovan má ôsmy pokus 

A teraz má bratislavský klub už ôsmy pokus. V ceste mu stoja ešte traja súperi. Ak by cez všetkých prešiel, tak by to bol zázrak. 

Slovenský majster v úvodnom zápase druhého kola kvalifikácie Ligy majstrov nastúpi na pôde Ferencvárosu Budapešť. Prvý súboj je na programe v stredu o 20:00, vysiela ho TV Dajto a textový prenos ponúkne Sportnet. 

Slovan sa však v úvode sezóny trápi, v prvom kole domácej súťaže prehral s nováčikom z Podbrezovej 1:2. 

„Povedal som hráčom, aby hrali tak, aby som mohol cez polčas striedať, ale nie musel. Neobracal by som to na tento zápas. Beriem to na seba,“ hodnotil Weiss.   

Vymenil všetkých jedenásť hráčov, ktorí hrali predtým v zápase Ligy majstrov proti Dinamu Batumi. 

Weissa podráždili otázky 

„Všetci však boli tak vyčerpaní, že som to musel urobiť. Nevyšlo to a tréner je vždy zodpovedný za výsledok. Prehru beriem na seba,“ vysvetľoval. 

Weiss dostal aj otázku, ktorá sa týkala historického súboja Slovana s Ferencvárosom v roku 1992. A tiež, či hráčov pripravoval na búrlivú atmosféru v hľadisku. 

„Dali ste mi piatu alebo šiestu otázku a piata alebo šiesta je opäť negatívna,“ ťažkal si Weiss. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss obrátil zostavu naruby. Všetci boli vyčerpaní, musel som to urobiť