Real Madrid predložil dôkazy, jeho útočník bol opäť terčom rasizmu

Brazílsky futbalista Vinícius Júnior (vpravo) v zápase proti Realu Valladolid.
Brazílsky futbalista Vinícius Júnior (vpravo) v zápase proti Realu Valladolid. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. jan 2023 o 17:05

Vedenie La Ligy podalo oficiálnu žalobu.

MADRID. Vedenie najvyššej španielskej futbalovej súťaže v utorok podalo podnet na súd voči fanúšikom klubu Real Valladolid CF za údajné rasistické správanie voči brazílskemu útočníkovi Viníciusovi Júniorovi z Realu Madrid.

Zástupcovia La Ligy k žalobe priložili aj audiovizuálne záznamy ako dôkazy nenávistných trestných činov. Zástupcovia súťaže tiež požiadali Španielsku futbalovú federácia (RFEF), aby zvážila prípadné tresty.

Uvedeného sa mali fanúšikovia 15. klubu tabuľky dopustiť v minulotýždňovom súboji proti Realu Madrid, v ktorom "biely balet" triumfoval na pôde súpera 2:0.

Vinícius Júnior po spomenutom zápase vyjadril znechutenie z rasistických urážok, ktoré zažíva na štadiónoch účastníkov La Ligy. Povedal tiež, že vedenie súťaže v otázkach rasizmu nepodniká žiadne významné kroky.

Keď schádzal z trávnika, takmer ho trafil predmet, ktorý hodili domáci priaznivci z tribúny. Na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko videí od fanúšikov, na ktorých je počuť urážky na adresu 22-ročného brazílskeho legionára.

Aj tieto videá pravdepodobne vedenie La Ligy pripojilo k spomenutej žalobe.

Vlani v septembri pred štadiónom Atlética Madrid fanúšikovia skandovali na adresu Brazílčana, že je opica. Prípadom sa zaoberal súd, ten však prípad uzavrel bez verdiktu pre nedostatok dôkazov.

"Rasisti stále môžu chodiť na štadióny, zblízka sledovať najlepší klub na svete a La Liga naďalej nič nerobí... Budem mať však naďalej vztýčenú hlavu pri mojich úspechoch a víťazstvách Realu Madrid,“ uviedol Vinícius.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid predložil dôkazy, jeho útočník bol opäť terčom rasizmu