Zápas proti rasizmu brazílska hviezda prehrala. Viníciusa vraj nazvali opicou

Vinicius Junior.
Vinicius Junior. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2022 o 17:08

Na jeho adresu vraj priaznivci Atlética Madrid kričali, že je opica.

MADRID. Štátna prokuratúra v Španielsku pozastavila vyšetrovanie možného rasistického napadnutia brazílskeho útočníka Viníciusa Júniora z Realu Madrid fanúšikmi konkurenčného Atlética Madrid.

Incident sa mal stať ešte v polovici septembra, priaznivci Atlética údajne pred vzájomným duelom oboch súperov na adresu brazílskeho reprezentanta kričali: "Vinícius, si opica."

Diať sa tak malo pred štadiónom Metropolitano. Real na pôde Atlética zvíťazil 2:1.

Prokuratúra rozhodla prípad odložiť, keďže nezískala dostatočné množstvo presvedčivých dôkazov, aby identifikovala možných páchateľov nenávistného trestného činu.

Esteban Ibarra ako prezident Hnutia proti intolerancii, rasizmu a xenofóbii, ktorý celý prípad nahlásil na polícii, je z rozhodnutia vyšetrovateľov znechutený.

"Je znepokojujúce, že prípad poriadne nevyšetrili a spravili takýto verdikt. Otvára to dvere beztrestnosti pri týchto typoch incidentov na futbalových štadiónoch," uviedol Ibarra pre denník El País.

Neprestane v boji

Brazílčan na rozhodnutie prokuratúry reagoval na sociálnych sieťach komentárom, že bude naďalej pokračovať v boji proti takýmto javom vo futbale.

Vinícius Júnior a najmä jeho oslavný tanec po strelených góloch boli pred spomenutým septembrovým zápasom centrom debaty aj v televízii.

Jeden z hostí pri tom použil rasisticky ofenzívne vyjadrenia na adresu brazílskeho futbalistu. Ten na všetko reagoval videom, v ktorom svoj tanec obhajoval ako prejav úcty k brazílskej kultúre.

V súčasnosti je Vinícius Júnior súčasťou reprezentácie Brazílie na majstrovstvách sveta v Katare.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Zápas proti rasizmu brazílska hviezda prehrala. Viníciusa vraj nazvali opicou