Real Madrid podal sťažnosť na rozhodcu. Do správy o zápase nezahrnul rasistické pokriky

Vinícius Júnior.
Vinícius Júnior. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. mar 2024 o 14:39

Real Madrid označil zápasovú správu od rozhodcu Juana Martíneza Munueru za „nedbalú“.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid podal v pondelok novú sťažnosť španielskym štátnym žalobcom po správach o ďalšom nenávistnom skandovaní namierenom voči útočníkovi „bieleho baletu“ Viníciusovi Júniorovi.

Klub tiež podal sťažnosť na disciplinárnu komisiu Španielskej futbalovej federácie (RFEF) na rozhodcu sobotňajšieho zápasu La Ligy 2023/2024 na ihrisku Osasuny Pamplona za to, že do svojej správy o zápase nezahrnul údajné skandovanie „Zomri, Vinícius“ v podaní miestnych fanúšikov na štadióne El Sadar.

Real Madrid označil zápasovú správu od rozhodcu Juana Martíneza Munueru za „nedbalú“.

„Rozhodca dobrovoľne a úmyselne vynechal urážky a opakované ponižujúce skandovanie namierené na nášho hráča, napriek tomu, že ho naši hráči na ne neustále upozorňovali,“ uviedol Real Madrid vo vyhlásení.

„Los Blancos“ tiež minulý týždeň požiadali prokurátorov, aby vyšetrili nahlásené rasistické pokriky namierené proti brazílskemu reprezentantovi pred štadiónmi Atlética Madrid a FC Barcelona pred zápasmi Ligy majstrov. Madridčania požiadali prokurátorov, aby sa pokúsili „identifikovať páchateľov“.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid podal sťažnosť na rozhodcu. Do správy o zápase nezahrnul rasistické pokriky